A történelmi pillanatban az MTK játékosa sem hitt a szemének

Sztefan Szpirovszkiék alaposan megünnepelték az Olaszország elleni sikert, de kedden Portugáliát is legyőznék.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2022. 03. 26. 10:44
Sztefan Szpirovszki Stefan Spirovski
Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyszerűen nem hittem a szememnek. Amikor láttam, hogy a labda az olasz kapuban köt ki, egy-két másodpercig nem tudtuk, mi történik. Aztán szaladtunk, ugráltunk egymás nyakába, olyan későn jött a gól, hogy tudtuk, az olaszoknak innen már nincs visszaút. Igazából csak az öltözőben fogtam fel, mit értünk el – idézte fel a Nemzeti Sportnak Sztefan Szpirovszki, az MTK északmacedón labdarúgója hazája történetének eddigi legnagyobb futballsikerét.

Észak-Macedónia csütörtökön 1-0-ra nyert vb-pótselejtezőn az Európa-bajnok Olaszország otthonában, ezzel elütötte a taljánokat a vb-szereplés lehetőségétől.

Bár Észak-Macedónia számára a siker még nem jelenti története első vb-szereplését, a játékosok – köztük a sikerben csereként beállva szerepet vállalt Szpirovszki – alaposan megünnepelték a sikert.

– Táncoltunk, ugráltunk, énekeltünk, az este minden pillanatát élveztük, ilyen sikert ritkán ér el az ember pályafutása során. Hajnali két óra volt, mire ágyba kerültünk. Úgy voltunk vele, élvezni kell az estét. Ilyenkor egyébként is nehéz elaludni, nehezen jön az álom, most pedig volt is miért ébren maradni. A szálloda halljában közösen ünnepeltünk, aztán mindenki kidőlt, mégiscsak kőkemény mérkőzést játszottunk.

A jugoszláv utódállamok közül Szerbia és Horvátország biztosan ott lesz a katari világbajnokságon, korábban pedig Szlovénia és Bosznia-Hercegovina is megmutathatta már magát vb-n. Észak-Macedónia tavaly az Európa-bajnokságon már debütálhatott: ahhoz, hogy ezt megtehesse idén a vb-n is, kedd este Portugáliában kell újabb szenzációs győzelmet aratnia.

– A péntek nagy részét még Olaszországban töltöttük, csak este utaztunk haza, hétfőn pedig Portugália felé vesszük az irányt. Az olaszok elleni győzelmet kiélveztük, de nehogy azt higgye bárki is, hogy Portugáliában feltartott kézzel lépünk pályára. Most elhittük magunkról, hogy bármire képesek vagyunk – mondta elszántan Szpirovszki.

Borítókép: Szpirovszki (középen) is ünnepelhetett Olaszországban (Fotó: Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.