A Bayern-legenda dicsérte az Újpest támadóját

A vb-selejtezőkön már nem érdekelt labdarúgó-válogatottak felkészülési mérkőzéssel nyitották a 2022-es évet. Grúzia az Újpesten játszó Budu Zivzivadze góljával nyert Bosznia-Hercegovinában, a világbajnok Franciaország hátrányból fordított Elefántcsontpart ellen.

Magyar Nemzet
2022. 03. 26. 8:44
Grúzia Budu Zivzivadze
Fotó: Grúz Labdarúgó-szövetség/nakrebi.ge
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen gól született pénteken, a Bosznia-Hercegovina–Grúzia felkészülési mérkőzésen: az Újpesten játszó Budu Zivzivadze kilencedik fellépésén az első találatát jegyezte a nemzeti csapatban.

A grúz győzelem meglepetésnek számít, hiszen a kaukázusi válogatott csak 86. a FIFA világranglistáján, amelyen Bosznia-Hercegovina az 59. helyet foglalja el. Érthető módon Zivzivadze boldogan nyilatkozott a meccs után.

Gyerekkori álmom vált valóra, hogy megszereztem az első gólomat a válogatottban, ráadásul duplán boldog lehetek, hiszen ez győzelmet ért

– örvendezett az Újpest támadója.

A grúzok szövetségi kapitánya, Willy Sagnol is elégedett lehetett, és külön kitért gólszerzőjére.

– Tudtuk, hogy nem lesz 15-20 helyzetünk, hatékonynak kellett lennünk a kapu előtt, és Budu Zivzivadze éppen ezt tette – fogalmazott Sagnol, aki játékosként a 2000-s évtizedben több mint 250 meccsen szerepelt a Bayern Münchenben, a bajorokkal Bajnokok Ligája-győztes, a francia válogatottal világbajnok ezüstérmes lett.

Sagnol irányításával Grúzia zsinórban a negyedik meccsét nyerte meg, a sorozatból a legértékesebb a Svédországi elleni vb-selejtezőn aratott 2-0-s győzelem volt.

Hátrányból fordított a világbajnok

Az Európa-bajnok blamája után pénteken a vb-címvédő Franciaország is bajba került. Igaz, ha Didier Deschamps legénysége ki is kapott volna Elefántcsontparttól, annak sem lett volna komoly jelentősége, hiszen a franciák már kijutottak a katari világbajnokságra.

Végül azonban még magyarázkodnia sem kellett Deschamps-nak, egyenlített, majd a 93. percben Aurélien Tchouaméni a győzelmet is megszerezte a világbajnoknak.

Papíron tétmérkőzést játszott Argentína, de a Venezuela elleni vb-selejtezőnek már nem volt jelentősége, ugyanis Messiék már korábban bebiztosították vb-kvótájukat, Venezuelának pedig már nem maradt esélye a kvalifikációra. Az argentinok magabiztos, 3-0-s győzelmet arattak.

Győzelemmel hangolt a keddi, Magyarország elleni meccsére Észak-Írország, amely 3-1-re nyert Luxemburg ellen.

 

Borítókép: Zivzivadze gólját ünneplik a grúzok (Fotó: Grúz Labdarúgó-szövetség/nakrebi.ge)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.