Bukott német politikushoz hasonlították Dárdai Mártont

Botrányba keveredett Németországban Dárdai Márton az elmúlt hétvégén. Miközben csapata, a Hertha épp a kieső helyre süllyedt a Bundesligában, Dárdai Pál középső fia a kispadon látványosan röhögcsélt. Azóta edzőváltás történt Berlinben, és az új főnök, Felix Magath aligha tűri az ilyesmit.

Magyar Nemzet
2022. 03. 14. 15:07
firo : 23.01.2022, Fuvuball, 1.Bundesliga, season 2021/2022, Hertha BSC Berlin - FC Bayern Mvºnchen
firo : 01/23/2022, Fuvuball, 1.Bundesliga, season 2021/2022, Hertha BSC Berlin - FC Bayern Mvºnchen Serge GNABRY, Bayern versus Marton DARDAI, Hertha right (Photo by Sebastian El-Saqqa / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Sebastian El-Saqqa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsinórban ötödször kapott ki a Hertha a Bundesligában szombaton, 2022-ben még nem nyert meccset, és immáron az automatikus kiesést jelentő 17. helyre csúszott vissza a tabellán.

A klub nem várt tovább, vasárnap Fredi Bobic sportigazgató bejelentette, hogy a helyére tavaly novemberben kinevezett Tayfun Korkut vezetőedzőt felállította a kispadról, a helyére pedig a rutinos és a híre alapján rettegett Felix Magath érkezett.

A német Süddeutsche Zeitung hosszabb cikkben elemezte a Hertha-krízist, és ebben szimbolikus jelentőséget kapott a középső Dárdai fiú, Dárdai Márton botrányt kavaró viselkedése a Mönchengladbach ellen 2-0-ra elveszített meccsen.

A húszéves védő korábban – az apjánál – már alapembernek számított a Herthában, de szülői elfogultsággal nem lehetett vádolni a Berlinben akkor még vezetőedző Dárdai Pált, ugyanis a fia teljesítményét szerte Németországban elismerték, a német U21-es válogatottba is meghívót kapott.

Tayfun Korkut azonban látványosan mellőzte Dárdai Mártont, akinek egyetlen meccsen adott csak lehetőséget, azt is jókora médianyomásra, egyébként a kispadon jegelte.

A Mönchengladbach ellen is a cserék között kapott helyet Dárdai, aki nem sokkal az ellenfél első gólja után jókedvűen nevetgélt a kispadon csapattársával, Dedryck Boyatával együtt. A jelenetet felkapták a német sajtóban, a Bild azzal a szöveggel kommentálta a képet, hogy „valami biztos nagyon vicces a Hertha kispadján…”

A Süddeutsche Zeitung ennél tovább ment, és a Hertha katasztrofális helyzetére való tekintettel Armin Laschet, volt német kancellárjelölt botrányához hasonlította Dárdaiék tettét. A német politikus az Észak-Rajna–Vesztfáliát érintett súlyos árvíz okozta válság miatt tartott államfői beszéd alatt nevetgélt a helyszínen a háttérben 2021 nyarán.

Laschet komoly népszerűségvesztést szenvedett el az illetlen viselkedése miatt, majd a választási vereség után lemondott a pártja elnöki posztjáról.

Visszatérve Dárdai Mártonra, a Süddeutsche Zeitung megjegyezte, Felix Magath érkezése véget vet a szórakoztató pillanatoknak Berlinben. A 68 éves edző hírhedt a kemény módszereiről és a katonás szigoráról, a cikk szerint az Eintracht Frankfurtnál néhány korábbi játékosa Szaddámnak nevezte el őt az egykori iraki diktátor után.

Magath hatalomátvételével egyébként újra a Dárdai Pál által alkalmazott, védekezésen alapuló stílus honosodhat meg a Herthánál, amely Korkutnak nem volt sajátja. Ki tudja, talán már ennek örült a kis Dárdai a kispadon…

Mindenesetre a Herthának nyolc meccse van arra, hogy kivívja a bennmaradást a Bundesligában.

Borítókép: Dárdai Márton igyekszik szerelni Serge Gnabryt a Bayern München elleni meccsen a Herthában (Fotó: Europress/AFP/Sebastian El-Saqqa )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.