Döntetlennel is elérte a célját a Pick Szeged

Nem tudta legyőzni a Montpellier-t, 29-29-es döntetlent ért el a Pick Szeged hazai pályán a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. Az egy ponttal maradt a harmadik helyen, leginkább ennek örülhetnek a szegediek.

Magyar Nemzet
2022. 03. 10. 20:20
null
Rosta Miklós igyekezett pótolni Bánhidi Bencét Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az apai örömök elé néző, a mindenórás felesége mellett levő nélkül állt fel a Pick-Szeged a Montpellier elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre. A kulcsjátékos hiánya csak a meccs napján derült ki, Carlos Pastor edző Bánhidi hiányában változtatott a beálló megjátszásán alapuló jól bevált szegedi taktikán. Matej Gaber és Rosta Miklós váltogatta egymást a poszton, és amikor eljutott hozzájuk a labda, pontosan céloztak. Mégsem ők voltak a szegedi főszereplők: a sérülése után visszatérő irányító, Dean Bombac és poszttársa, Miguel Martins komponálta a hazaiak támadásait. Az átlövőkre is több teher hárult: Borut Mackovsek és Kent Robin Tönnesen többet kísérletezett, mint „békeidőben”, amikor Bánhidi is a pályán van.

Mirko Alilovic fontos védésekkel jelentkezett az első félidőben. Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A védekezésben viszont akadtak hiányosságok, ezt okosan használta ki a tartalékos vendégcsapat, és először a 10. percben szerezte meg a vezetést. A védekezés minősége után a támadások színvonala is csökkent. A vendégcsapat pedig élt az eséllyel, az argentin irányító, Diego Simonet vezérletével tartósan magához ragadta a kezdeményezést. Másfél perccel a szünet előtt még két góllal vezetett a Montpellier, ekkor Mirko Alilovic kivédett hétméterese fújta meg az ébresztőt, a bravúrt zsinórban három szegedi gól követte. 17-16-os szegedi előnnyel mentek szünetre a csapatok. 

Hatalmas volt a küzdelem. Fotó: Szabó Miklós

Alilovicot Mikler Roland váltotta a kapuban a második félidőre, a vendégeknél Marin Sego, az exszegedi hálóőr érkezett a folytatásra. Ki is védett egy hetest. Amikor akadozott a támadójáték, Bodó Richárd sietett a csapata segítségére. Felváltva estek a gólok, a hazai védekezés továbbra is akadozott. Mackovsek második kiállítása vészjósló jelnek tűnt. S ahogy az első harminc percben, a védekezés színvonalesése együtt járt a támadójáték hatékonyságának csökkenésével. 

Mikler védései nagyon sokat segítettek:

A vendégek gyorsan, frissen, főként lazán és görcsmentesen folytatták, tették azt, amit tudnak. Pedig a legutóbbi három idei BL-meccsüket elveszítették, de a meccset elnézve ez nem tűnt fel. Az annál inkább, ahogy Mikler elkapta a fonalat a kapuban, és több ziccert kivédve adta meg az alaphangot a mindent eldöntő rohamra. Bodó és Tönnesen is felnőtt a feladathoz, az addigi egy ide, egy oda forgatókönyv változott. Négy góllal húzott el a Szeged, és ha Sego nem véd kiemelkedően, még hamarabb eldőlt volna a meccs. 

Az utolsó tíz percben saját magának tette nehézzé a meccset Carlos Pastor csapata: zsinórban négy gólt kapott, és ezzel visszaengedte a meccsbe a Montpellier-t. Kiegyenlített a vendégcsapat. Minden kezdődött elölről. Két perccel a vége előtt megnyerhette volna a meccset a Szeged, de Tönnesen ziccerben hát mögötti passzt választott, és kidobta a labdát az oldalvonalon túlra. Francia időkérés után Bodó Richárd a teljesen felesleges szabálytalansága után összeszedett egy piros lapot. Kiegyenlített a Montpellier. A Szeged emberhátrányban támadt a győzelemért. Pastor időt kért, de gólt már nem dobott a csapata, a döntetlennel a Szeged maradt a harmadik helyen, a Montpellier lett a negyedik. 

A Szeged a Flensburg ellen játszik majd a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. 

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: Pick-Szeged–Montpellier 29-29 (17-16). Az Aalborg és a Kiel végzett a csoport első két helyén. 

Borítókép: Rosta Miklós igyekezett pótolni Bánhidi Bencét (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.