Gulácsiék nehéz ellenfelet kaptak az Európa-ligában

Akár az RB Leipzig és az FC Barcelona egymás elleni döntője is összejöhet az Európa-ligában, ugyanis a három magyart foglalkoztató német klub és a katalán sztárcsapat külön ágra került a második számú európai labdarúgókupa negyed-, illetve elődöntőjének a sorsolásán pénteken.

Magyar Nemzet
2022. 03. 18. 13:54
GULÁCSI Péter
München, 2022. február 5. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott, Bayern München elleni mérkõzésén Münchenben 2022. február 5-én. MTI/EPA/Philipp Guelland Fotó: Philipp Guelland
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája sorsolása után az El-ben is megszületett a végjáték párosítása, melyet leginkább az RB Leipzig miatt figyelhettünk. és együttese játék nélkül jutott be a legjobb nyolc közé, miután a nyolcaddöntős ellenfelét, a Szpartak Moszkvát kizárták az oroszok Ukrajna ellen indított háborúja miatti válaszlépés részeként.

A lipcseiek nem kaptak könnyű ellenfelet, hiszen az olasz Atalantával kerültek szembe, amely hozzájuk hasonlóan a BL-csoportkörből bukott le a második számú európai kupába, és kifejezetten kellemetlen riválisnak számít.

Papíron az El legnagyobb esélyese a Barcelona, amely a hazai pályán elért 0-0 után csütörtökön idegenben győzte le 2-1-re a Galatasarayt. Németországba látogatnak a katalánok, akik az Eintracht Frankfurt vendégeként kezdenek a legjobb nyolc között.

Az erőviszonyok alapján van esély arra, hogy összejöjjön a Leipzig–Barcelona döntő, ugyanis a két csapat külön ágra került, miután az elődöntők párosítása is megszületett. Egyik együttes számára sem lehetetlen küldetés a sevillai döntőbe való bejutás.

Európa-liga, a negyeddöntő párosítása:
RB Leipzig–Atalanta
Eintracht Frankfurt–FC Barcelona
West Ham United–Lyon
Braga–Rangers

Európa-liga, ez elődöntő párosítása:
RB Leipzig/Atalanta–Braga/Rangers
West Ham United/Lyon–Eintracht Frankfurt–FC Barcelona

Sorsoltak a Konferencia-ligában is. A harmadik számú európai kupasorozat nyolcaddöntőjében kiesett Holender Filip csapata, a Partizan Beograd, klubja, az AZ Alkmaar és együttese, az FC Basel is, így itt már nincs magyar érdekeltség. A negyeddöntő párosítása: Bodo/Glimt–AS Roma, Feyenoord–Slavia Paraha, Marseille–PAOK, Leicester City–PSV Eindhoven.

A negyeddöntők első meccseit április 7-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. Az elődöntőkre április 28-án és május 5-én kerül sor.

Borítókép: Gulácsi Péter (Fotó: MTI/EPA/Philipp Guelland)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.