Neymar orra előtt trükköztek, elszakadt nála a cérna + videó

A Paris Saint-Germain a legutóbbi két idegenbeli meccsét elveszítette a francia bajnokságban.

Magyar Nemzet
2022. 03. 07. 8:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paris Saint-Germain szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében 1-0-s előnye birtokában lép pályára a Real Madrid otthonában a visszavágón, de nem jó előjel számára, hogy miután legyőzte a királyi gárdát – február 15-én a 94. percben talált be –, a francia bajnokságban kétszer is kikapott.

A PSG február 19-én a Nantes vendégeként 3-1-re maradt alul, ezután február 26-án hazai pályán 3-1-re legyőzte a Saint-Étienne gárdáját, de múlt szombaton megint pont  nélkül maradt, a Nice stadionjában 1-0-ra kapott ki. Ezen a meccsen története során negyedszer lépett pályára francia játékos nélküli kezdő tizeneggyel a PSG, mi több, Mauricio Pochettino vezetőedző nem is cserélt be hazai labdarúgót. Kylian Mbappé az eltiltását töltötte, Layvin Kurzawa sem volt a keretben, Presnel Kimpembe, Colin Dagba és Edouard Michut pedig a kispadon maradt. A PSG két nagy sztárja, az argentin és a brazil játszott, és mindketten végig pályán voltak. De most ez sem segített.

Sőt, a 88. percben éppen Neymart szerelték a hazaiak a 16-osuk előtt, gyors ellentámadást indítottak, és a balról középre tett labdát Andy Delort közelről a léc alá vágta, ezzel a góllal nyert 1-0-ra a Nice. 

A találat ITT megtekinthető.

A 96. percben Neymar rosszul viselte, hogy kikapnak, az oldalvonalnál nemes egyszerűséggel két kézzel fellökte az előtte trükköző Amin Gouirit. A játékvezető lefújta a meccset, Neymar pedig megbékélt a helyzettel, gratulált a hazai játékosoknak, az osztrák Flavius Daniliuccsal pedig mezt is cserélt.

Két veresége ellenére a Paris Saint-Germain továbbra is magabiztosan vezeti a Ligue 1 tabelláját, huszonhét forduló után 62 pontja van, a második Nice-nek 49,  a harmadik Olympique Marseille-nek 48. Ám a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntős visszavágó előtt nem éppen megnyugtató Messiéknek, hogy a három bajnoki vereségük közül kettőt mostanában szenvedtek el.

A Nice–Paris Saint-Germain mérkőzése összefoglalója a PSG Twitter-oldalán – ebben nem látjuk, hogy a hazaiak gólja előtt Neymar veszítette el a labdát, de a brazil klasszis „balhézását” igen:

Borítókép: Neymar nem lehetett boldog szombaton (Forrás: Twitter/Paris Saint-Germain)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.