Nincs gigaszerződés, a PSG máshogy próbálja marasztalni Mbappét

Sokan már tényként kezelik Kylian Mbappé Real Madridhoz való igazolását, azonban a Paris Saint-Germainnél még bíznak benne, hogy megtarthatják a fiatal spílert. A francia élvonalban szereplő klub sportigazgatója, Leonardo a L’Equipe-nek adott interjújában eloszlatta az eddigi pletykákat, illetve beszélt Sergio Ramosról és Mauricio Pochettino jövőjéről is.

Magyar Nemzet
2022. 03. 04. 14:14
Paris Saint-Germain vs Real Madrid
epaselect epa09760444 Kylian Mbappe of PSG celebrates after scoring the 1-0 lead during the UEFA Champions League round of 16, first leg soccer match between Paris Saint-Germain (PSG) and Real Madrid in Paris, France, 15 February 2022. EPA/Yoan Valat Fotó: Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és a Real Madrid átigazolási szappanoperája már időtlen idők óta tart, és bár hónapokon belül pont kerül a végére, egyelőre még semmi sem biztos a francia támadó jövőjét illetően. Mbappé a Paris Saint-Germainnel kötött szerződése 2022 nyarán jár le, s bár már sokan tényként kezelik, hogy a 23 éves futballista a spanyol fővárosban folytatja, jelenlegi klubja is mindent megtesz annak érdekében, hogy megtartsa a játékost.

Éppen ennek okán a közelmúltban felröppent a pletyka, hogy a PSG gigaszerződést ajánlott Mbappénak, ami heti egymillió eurót hozna neki a konyhára. A párizsiak sportigazgatója azonban ezt határozottan tagadja.

– Nem igazak az erről szóló hírek – állította Leonardo a L’Equipe-nek adott interjújában. – Nem tettünk konkrét ajánlatot neki. Ki kell emelnem egy fontos részletet: szerintem a fizetés lesz az utolsó dolog, amit rögzíteni fogunk a szerződésben. Mi arra törekszünk, hogy a legjobb körülményeket biztosítsuk neki arra, hogy a lehető legjobb játékos váljon belőle. Pénzről szinte soha nem beszélünk, mivel nem erről szól az egész. Azt hiszem, hogy két percbe fog telni, hogy megegyezzünk a megfelelő összegről.

A brazil sportigazgató megmagyarázta, mi befolyásolhatja Mbappé döntését.

– Egyre egyértelműbb, hogy maradni akar a PSG-nél, az érzelmekről szól az egész. Egy francia játékos, aki alapember a csapatában, szeretne külföldre igazolni. 

Nem véletlen, hogy az 1998-ban világbajnokságot nyert csapat többsége olyan labdarúgókból állt, akik külföldön játszottak. Ugyanez igaz 2018-ra is: Kylian volt az egyetlen a kezdő tizenegyben, aki Franciaországban futballozott. Paul Pogba és sosem szerepelt a Ligue 1-ban, Zinedine Zidane is inkább külföldön építette a karrierjét, mint a hazájában. Ugyanakkor abban az időben nem volt a PSG-hez hasonló jelentőségű klub Franciaországban. Mi nem azok vagyunk, akik csak úgy eladnak játékosokat. 

Vannak fiatal futballistáink, és további befektetésekre is készülünk. A katari tulajdonos az elmúlt tíz évben a gigászok körébe emelte a PSG-t. Az emberek szeretik, csodálják és tisztelik a klubot – vélekedett. – Kylian a legjobb játékos jelenleg a világon. Egyelőre nem tudom, hogy mi történik majd, de a lehetőség adott, hogy megtartsuk őt. Amíg nem írja alá a szerződést, mindent megteszünk a marasztalásáért. Nem hiszem, hogy a Real Madrid elleni párharc végkimenetele döntő faktor lenne (a két együttes egymással küzd meg a továbbjutásért a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjében – a szerk.).

 

Sergio Ramos rögös útja

Leonardo Sergio Ramos elmúlt hónapjairól is elmondta a véleményét. A spanyol védő tavaly nyáron érkezett a PSG-hez, azonban a pályafutása franciaországi időszakát nem lehet sikersztorinak nevezni, mert folyamatos sérülései miatt alig lépett pályára. A sportigazgató bevallotta, nem erre számítottak a klubnál, amikor leigazolták a veterán játékost.

– Amikor aláírtuk a szerződést, fizikailag jó állapotban volt. Mégis csak öt meccsen játszott eddig nálunk. Sajnos nem valósult meg, amit elképzeltünk. Ez nehéz neki és mindenki másnak is. A teszteredmények nem hazudnak, és amikor eljön a nap, hogy ki kell jelentenünk, többet már nem játszhat, mindenki elfogadja majd ezt. Egyelőre azonban nem ez a helyzet. 

Még nem akarunk semmilyen következtetést levonni, hiszen az idény nem ért véget. Én ugyanakkor nem félek vállalni a felelősséget a hibákért, amit elkövetek 

– mondta sokat sejtetően Leonardo.

Fotó: Christophe Petit Tesson

Mi lesz Pochettinóval?

Mauricio Pochettino 2021 januárjában lett a Paris Saint-Germain vezetőedzője. Érkezésétől kezdve szinte folyamatosan arról szólnak a hírek, hogy az argentin tréner boldogtalan a francia fővárosban, ezért nem tölti ki a 2023 nyarán lejáró szerződését, és a Tottenham Hotspurhöz, a Manchester Unitedhez, esetleg a Real Madridhoz távozhat. A PSG-t pedig többek között Zinedine Zidane-nal boronálták össze. Leonardo elmondása szerint azonban a pletykáknak nincs semmilyen valóságalapja.

– Egy év még hátravan a szerződéséből. 

Őszintén szólva soha nem gondoltunk arra, hogy más vezetőedzőt hozzunk a csapathoz. Nem vettük fel a kapcsolatot Zidane-nal és senki mással sem. 

Pochettino a legjobb öt edző egyikének számított, mielőtt megérkezett volna hozzánk, és ez ma is igaz rá. Látjuk a fejlődést, még ha történtek olyan dolgok is, amelyek nem erre utaltak. Úgy látom, hogy ő is egyre elkötelezettebb.

Borítókép: Kylian Mbappé a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen (Fotó: EPA/Yoan Valat)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.