Óriási robbantás rázta meg a Formula–1 szaúd-arábiai hétvégéjét

Pénteken a szabadedzések zajlanak a Formula–1 idei második versenyhétvégéjén Szaúd-Arábiában, ahol a pálya szomszédságában felrobbant egy kőolajipari létesítmény. Egyes források szerint terrortámadás történhetett.

Magyar Nemzet
2022. 03. 25. 19:05
LECLERC, Charles
Dzsidda, 2022. március 25. Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíjának elsõ szabadedzésén a dzsiddai utcai versenypályán 2022. március 25-én. A futamot március 27-én rendezik. MTI/AP/Haszan Ammar Fotó: Haszan Ammar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula–1 világbajnoki címvédője, égett szag miatt panaszkodott a csapatrádión az első szabadedzés alatt, de hamar kiderült, hogy ezúttal nem az autójával van gond. Fekete füst szállt fel a dzsiddai utcai pálya közelében, ugyanis nagyjából tíz kilométerre, a város szomszédságában lévő Aramco szaúdi olajtársaság főhadiszállásán robbanás történt.

A Motorsport.com arról írt, hogy az F1-et és az Aston Martin csapatát is szponzoráló olajtársaság ellen támadás történhetett, amelyért a jemeni húszik felkelőcsoportja vállalta a felelősséget. A hatóságok drónokat hatástalanítottak, és robbanószerekkel teli hajókat is lefoglaltak.

Lángba borult a városkép. Fotó: Haszan Ammar

– Várjuk a további információkat arról, hogy mi történhetett – jelezte az F1 szóvivője.

A szabadedzés nem a robbantás, hanem Lando Norris balesete miatt szakadt csak félbe. A McLaren pilótája eltalálta a kanyar közeledtét jelző egyik táblát, amely darabokra tört és jelentős mennyiségű törmelékkel borította be a célegyenes végét.

Ettől függetlenül az első szabadedzés rendben lezajlott, amelyen az első futamon győztes, így bajnoki éllovas Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája érte el a legjobb köridőt.  A 24 éves versenyző mögött a címvédő holland Max Verstappen (Red Bull) lett a második, harmadikként pedig a finn Valtteri Bottas (Alfa Romeo) zárt. A hétszeres világbajnok brit (Mercedes) a kilencedik köridőt érte el, ráadásul a hajrában a falnak ütötte autóját.

Borítókép: Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője a Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíjának első szabadedzésén a dzsiddai utcai versenypályán 2022. március 25-én (Fotó: MTI/AP/Haszan Ammar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.