Valter Attila úgy érezte magát Toscanában, mint Csömörön

Valter Attila kiváló negyedik helyen zárta az olaszországi Strade Bianche versenyt, amely bizonyos szempontból pályafutása legnagyobb eredménye. A magyar kerékpáros érthető módon nagyon elégedett a teljesítményével.

Magyar Nemzet
2022. 03. 06. 13:34
Eroica - 16th Strade Bianche 2022 - Men's Elite Valter Attila
SIENA, ITALY - MARCH 05: Attila Valter of Hungary and Team Groupama - FDJ competes in the final climb during the Eroica - 16th Strade Bianche 2022 - Men's Elite a 184km one day race from Siena to Siena - Piazza del Campo 321m / #StradeBianche / #WorldTour / on March 05, 2022 in Siena, Italy. (Photo by Luc Claessen/Getty Images) Fotó: Getty Images/Luc Claessen
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon nehéz körülmények várták a kerékpárosokat Toscanában, a fehér murvás szakaszokról Strade Bianche névre keresztelt egynapos versenyen. A szél sok versenyzőn kifogott, Valter Attila (Groupama–FDJ) viszont kiválóan szerepelt, a negyedik helyen zárta a 184 kilométeres versenyt.

Valter tavaly a Giro d’Italián teremtett kerékpárlázat Magyarországon annak köszönhetően, hogy három napig viselte az összetett éllovasnak járó rózsaszín trikót. Ha azonban az UCI ranglistapontokat vizsgáljuk, a szombati, 175 pontot érő negyedik hely a huszonhárom éves magyar kerekes karrierje eddigi legjobb eredménye.

Valter Attila saját közösségi oldalán és csapata hivatalos portálján is értékelte a versenyt.

– Az év eleji közepes kezdés után szombaton reggel már éreztem, hogy jó napom lehet. Ez leginkább abból jött le, hogy kevésbé stresszeltem az átlagosnál. Volt bennem egy nyugodtság az izgalom mellett. Talán az volt a verseny egyik legnehezebb pontja, egy elég kis létszámú mezőnnyel maradtam együtt. Volt, hogy csak tízen mentünk az élbolyban, ez pedig eléggé feldobott. A végén elléptek páran, de ettől még továbbra is bíztam egy jó eredményben.

Tudtam, hogy az utolsó rész kemény, de azt is, hogy ha erős vagyok, akkor kedvez nekem.

A végére öten maradtunk a negyedik helyért, de sokáig dolgoztunk együtt, hogy újabb csoport már ne érjen minket utol. Aztán éreztem, hogy van még erő a lábamban, hogy az utolsó emelkedőn is megnyomjam. Láttam a többiek árnyékát, és azt is, hogy folyamatosan nő köztünk a különbség, ami még több erőt adott.

Hónapok óta dolgozom a robbanékonyságom visszaszerzésén, az utolsó pár száz méteren meg úgy éreztem magam, mint anno csömöri montisként: gyorsnak!

A célban pedig örömömben csapkodtam a levegőt! Negyedik lettem egy ekkora versenyen, mégis hova mérgelődjek?! – fogalmazott Valter Attila, aki legközelebb a március 21-én rajtoló katalán körversenyen áll rajthoz, és természetesen ott lesz a Groupama–FDJ csapatában a májusi, Magyarországról rajtoló Giro D’Italián is.

Borítókép: Valter Attilának a hajrára is maradt ereje (Fotó: Getty Images/Luc Claessen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.