A ferraris Sainz szenvedése a Red Bullt is zavarja

A Formula–1-ben versenyző Carlos Sainz egyelőre nem érzett rá az idei Ferrarira. Dobogós helyeken végzett az eddigi két futamon, de csapattársával, Charles Leclerc-rel egyik alkalommal sem tudta felvenni a versenyt. Utóbbinak nem örülnek a Red Bullnál.

Magyar Nemzet
2022. 04. 07. 15:19
Formula One Grand Prix of Bahrain
epa09837959 Monaco's Formula One driver Charles Leclerc of Scuderia Ferrari Mission Winnow and Spanish teammate Formula One driver Carlos Sainz (R) talk during the drivers’ parade before the start of the Formula One Grand Prix of Bahrain at the Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, 20 March 2022. EPA/ALI HAIDER Fotó: ALI HAIDER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Sainz az idénynyitó Bahreini Nagydíjon Formula–1-es karrierje legjobb eredményét beállítva a második helyen végzett. A heves ünneplés helyett viszont a spanyol pilóta csak visszafogottan mulatott, és ennek komoly oka volt.

Elmondása szerint ugyanis legnehezebb ferraris versenyhétvégéjét élte át Szahírban.

Sainz egyelőre nem érzett rá az új autóra, emiatt nem is sikerült odatennie magát a futamon, ami saját bevallása szerint az olasz istállónál eltöltött első évében nem fordult vele elő. A 27 éves versenyzőnek tavaly sikerült is megvernie csapattársát – Sainz az ötödik, Charles Leclerc a hetedik helyen végzett –, igaz, csak öt és fél pont volt köztük a különbség, idén azonban nem tudja felvenni a versenyt a monacóival, aki az első nagydíjat megnyerte, a második versenyen pedig a hajrában csúszott ki a kezéből a győzelem (Red Bull) javára. Sainz mindkét alkalommal dobogóra állhatott, de elmaradt csapattársa teljesítményétől.

 

Még nagyon korai erről beszélni, de a bokszutcában már felröppentek olyan hangok, hogy Sainz hamarosan a második számú pilóta státusba kényszerülhet a Ferrarinál, hogy segítse Leclerc-t a Verstappennel szemben a vb-címért kialakulóban lévő csatában.

Utóbbinak nem örülnének a Red Bullnál. Az energiaitalosoknak az lenne az érdeke, hogy a maranellóiak mindkét pilótája versenyképes legyen, és Sainz képes legyen arra, hogy néhány pontot elhappoljon Leclerc orra elől. A monacói jelenleg 45 ponttal áll a tabella élén, a spanyol 33-mal a második, a harmadik Verstappen pedig a bahreini kiesése miatt már húszpontos hátrányban van az éllovashoz képest.

– Tavaly kellemesen meglepett, hogy Sainz egy szinten volt Leclerc-rel, abban reménykedtem, hogy ez idén is így lesz – ismerte el Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója. – De már a teszteken és aztán a versenyeken is láthattuk, hogy nagyjából három-négy tized a lemaradása a csapattársához képest. Ez hátrányt jelent nekünk, mert reméltük, hogy a két Ferrari-pilóta olykor majd egymást fosztja meg a pontoktól. Jelenleg azonban nem ez a helyzet.

Marko ugyanakkor úgy látja, Sainzot még korai lenne leírni.

– Sainz egy intelligens és gyors versenyző. Sejtésem szerint megoldja a problémáit, és utána lehetőleg belelendül.

 

Persze Sainznak is ez a célja, az első futamgyőzelmére fáj a foga.

– Szeretnék nyerni, a többit majd meglátjuk – vallotta be a Beyond the Grid podcastban. – Kergetem az álmom a Formula–1-ben, ami természetesen a futamgyőzelem, majd a világbajnoki cím. De utóbbi megszerzéséhez elengedhetetlen versenyt nyerni.

Nem vagyok hajlandó lemondani az álmaimról. Nem jelentem ki, hogy egyszer biztosan be is teljesülnek, de minden reggel úgy kelek fel és minden este úgy fekszem le, hogy azt kívánom, sikerüljön megvalósítani őket.

Már hosszú ideje készen állok arra, hogy megnyerjem az első versenyemet. Ahhoz, hogy valaki világbajnok legyen, győzelmekre és dobogós helyekre van szüksége. Az elmúlt néhány évben én bizonyítottam magamnak, minden alkalommal, amikor esélyem nyílt rá, felálltam a pódiumra. Akadt néhány lehetőségem arra is, hogy nyerjek, és majdnem sikerült is. Magabiztos vagyok, ha megfelelő autót kapok, azt hiszem, hogy odaérhetek – bizakodott Sainz.

A gyors autó már adott, meglátjuk, hogy a spanyol mit tud vele kezdeni a jövőben.

 

Borítókép: Charles Leclerc (háttal) és Carlos Sainz a bahreini pilótaparádén (Fotó: EPA/Ali Haider)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.