A Gyirmótnak vereséggel ér fel a kiesési rangadó döntetlenje

A Honvéd elkerülte a vereséget a Gyirmót otthonában az NB I 29. fordulójának zárómeccsén. Matematikailag még nem dőlt el semmi, de a kispestiek ezzel megúszhatják a kiesést.

Magyar Nemzet
2022. 04. 24. 21:22
null
Fotó: Huszar Gabor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Élet-halál mérkőzés vár ránk, úgy érzem, ez az utolsó esélyünk a bennmaradás kiharcolására – nyilatkozta a mérkőzés előtt Hajdú Ádám, a Gyirmót futballistája. A 11. helyen kieső helyen álló csapat hat pontra volt a forduló előtt az előtte álló, még éppen bennmaradó Honvédtól.

A képlet egyszerű volt: ha nyer a Gyirmót, három pontra csökkenti a különbséget és még reménykedhet a kiesés elkerülésében; ha nyer a Honvéd, a kispestiek kezdhetnek megnyugodni négy fordulóval a bajnokság vége előtt.

A tét rányomta a bélyegét a színvonalra, az első negyedóra unalmas mezőnyharcba torkollott, aztán a 20. percben némileg váratlanul megszerezte a vezetést a Honvéd. Bőle Lukács lőtte ki szépen a bal alsót 17 méterről – 0-1.

Még tíz perc sem telt el, máris egyenlített a Gyirmót. Hajdú beadása után Varga fejesét még védte Tujvel kapus, de Florent Hasani ismétlésénél már nem volt esélye, a hazai játékos az üres kapuba lőtt a 28. percben – 1-1.

Az egyenlítés után örültek a gyirmótiak, a végén szomorkodtak Fotó: Huszár Gábor

A folytatásban mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, a Gyirmót kapufát lőtt, a Honvéd egyik nagy helyzeténél a gólvonalról mentettek nagyot a hazaiak. Még az utolsó percekben is volt nagy gólhelyzet mindkét oldalon. Gól azonban már nem született, hiába lógott a levegőben.

A döntetlen igazán egyik csapatnak sem jó, de lényegesen jobb a Honvédnak, amely megőrizte a hatpontos előnyét a Gyirmót előtt, és már csak négy forduló van hátra. Matematikailag még nem dőlt el semmi, de nagyon úgy tűnik, hogy Csertői Aurél csapata valóban az utolsó sanszát szalasztotta el a bennmaradás kiharcolására.

NB I, 29. forduló:

Péntek:
MTK–Mezőkövesd 0-4 (0-2), Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion, 1950 néző. Vezette: Berke. Gólszerzők: Sz. Drazsics (13.), Pillár (24.), Lukic (70.), Kis (83.). Kiállítva: Sluka (82., MTK)

Szombat:
Kisvárda–Debrecen 1-0 (0-0), Kisvárda, 1200 néző. Vezette: Zierkelbach. Gólszerző: Bumba (50. - 11-esből)
ZTE–Paks 2-3 (2-1), Zalaegerszeg, 2063 néző, v.: Bogár. Gólszerzők: Tajti (20.), Ubochioma (38.), illetve Ádám (4., 59., 61.)
Fehérvár FC–Puskás Akadémia 2-2 (1-1), Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 3103 néző. Vezette: Bognár. Gólszerzők: Kodro (3.), Stopira (90+5.), ill. Zahedi (25., 53.). Kiállítva: Baluta (90+1.)

Vasárnap:
Ferencváros–Újpest 2-1 (2-1), Groupama Aréna, 22 000 néző, vezette: Karakó. Gólszerző: Tokmac (19.), Vécsei (39.), illetve Zivzivadze (6., 11-esből)
Gyirmót–Honvéd 1-1 (1-1), Gyirmót, 1462 néző, vezette: Vad II. Gólszerző: Hasani (28.), ill. Bőle (20.)

Borítókép: Nagy csatát hozott a Gyirmót és a Honvéd meccse (Fotó: Huszár Gábor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.