A szlovákok legyőzésével csoportelsőként megyünk az Eb-re

Eldőlt, hogy a magyar női kézilabda-válogatott csoportelsőként zárja az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, miután vasárnap 25-19-re legyőzte Szlovákiát az utolsó fordulóban Győrben.

Magyar Nemzet
2022. 04. 24. 16:57
KUCZORA Csenge
Női kézilabda Eb-selejtező - Magyarország-Szlovákia Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eb-szereplés már zsebben volt, csupán az volt a kérdés Szlovákia ellen, hogy az első hely is meglesz-e a selejtezős csoportban. A magyar keretből Kovacsics Anikó, Bíró Blanka, Szemerey Zsófia, Janurik Kinga, Márton Gréta, Fodor Csenge és Szöllősi-Zácsik Szandra hiányzott.

Jó néhány hibával kezdte a meccset Golovin Vlagyimir együttese, ezért a 12. percig szoros volt az állás, 5-5 után azonban az egyre hatékonyabban játszó magyarok egy ötös gólsorozattal elléptek. A szlovákoknál a harmadik perc után csak Adriána Holejova és Martina Popovcova talált be, így csapatuk egyre nagyobb hátrányba került, a szünetben már 16-9-re vezettünk.

A második félidőben Golovin kapitány már a 36. percben időt kért az újabb álmos kezdés miatt. Több mint tíz perc után született meg az első magyar találat.  Ennek ellenére is a tízgólos előnyért támadhattunk, ám Szlovákia egy 5-1-es sorozattal felzárkózott, így végül csak hat góllal győzött a magyar válogatott, amely húsz lövést hibázott el a hatvan perc alatt.

Kuczora Csenge öt góllal, Szikora Melinda 46 százalékos védési hatékonysággal (28/13) járult hozzá a sikerhez.

A november 4–20-i kerülő szlovén, északmacedón, montenegrói közös rendezésű Eb csoportsorsolását csütörtökön tartják Ljubljanában. A magyarok biztosan a szlovén fővárosban, az A csoportban szerepelnek majd.
  
Eb-selejtező, 6. forduló, 5. csoport:
Magyarország–Szlovákia 25-19 (16-9) 
Magyarország: Szikora – Lukács 4, Vámos 2, Háfra 2, Bordás 1, Hornyák 1, Schatzl 3, cserék: Planéta 1, Kácsor 2, Klujber 2, Helembai 1, Kuczora 5, Faluvégi 1, Pál, Tóvizi, Csapó, szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

A selejtezőcsoport állása:
1. Magyarország 10 pont/6 mérkőzés, 2. Spanyolország 8/5, 3. Portugália 4/5, 4. Szlovákia 0/6

Borítókép: Kuczora Csenge a női kézilabda Európa-bajnoki selejtező 5. csoportjának utolsó fordulójában játszott Magyarország–Szlovákia mérkőzésen a győri Audi Arénában 2022. április 24-én (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.