Száz pontot dobva lett a Szolnoki Olajbányász a Magyar Kupa győzetese

A Szolnoki Olajbányász 100-72-re nyert a férfi Zsíros Tibor Magyar Kupa döntőjét a Naturtex-SZTE-Szedeák ellen, és így az edzője, a 2016 óta Magyarországon dolgozó Gaspar Potocnik először vehetett át aranyérmet. A harmadik a Kecskemét lett.

Magyar Nemzet
2022. 04. 02. 22:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Naturtex-SZTE-Szedeák 2017-ben bronzérmes volt a Magyar Kupában, senki sem hitte volna, hogy az idén ezt túlszárnyalja. Különösen úgy, hogy a negyeddöntőben a nagy favorit Falco ellen kezdett, ám a szegediek legyőzték a címvédő szombathelyieket, majd az elődöntőben nyerni tudtak az Alba Fehérvár ellen is, tehát az ezüstérem már a kezdés előtt biztos volt.

 

 

A másik ágon a Szolnok jutott el a döntőbe, amely először a Körmendet verte, majd a Kecskeméten lépett túl a fináléba. Abból a szempontból a csapat szintén történelmet írhatott, hogy a 2016 óta Magyarországon edzősködő Gaspar Potocnik még semmilyen sorozatban sem szerzett aranyérmet, a tavalyi kupabronz és bajnoki aranyérem után most jó esélye nyílt erre.

Bojan Szubotics és Roko Badzim hárompontosaival nagyszerűen kezdett a Szolnok, hat perc után már tíz ponttal vezetett a megilletődött Szeged ellen. A folytatásban is ültek a szolnoki triplák, Markeith Cummings megállíthatatlanul játszott, és jó ritmusban kosarazott az Olaj. Samuel Taiwo sapkázott egy nagyot, majd Badzim triplájával 15 pontos szolnoki előnynél a szegediek időt kértek. Hiába, tovább záporoztak a piros-feketék hárompontosai, és hamarosan 21 pontra nőtt az előnyük.

Tizenkét pontra feljött a harmadik negyedet jól kezdő Szeged, Badzim-triplákkal megint húszra nőtt a különbség, aztán a 26. percben még tovább, 24-re, és ezen a ponton már érezni lehetett, innen nincs visszaút a története legnagyobb sikerét elérő Szedeáknak.
A három nap alatt meggyőző teljesítményt nyújtó és összeszedetten kosárlabdázó Szolnok teljesen megérdemelten szerezte meg a klub kilencedik MK-győzelmét, és eggyel közelebb lépett a Honvédhoz, amely csúcstartó 17 elsőséggel.

Gasper Potocnik, a Szolnok vezetőedzője: – Boldog vagyok és büszke, hogy a tavalyi bajnoki ezüst és a kupabronz után megnyertük az aranyérmet. Csak mi tudjuk, hogy mennyi energia és munka van ebben az eredményben… Örülünk, hogy ennyien elkísértek és biztattak minket, jó érzés ilyen sok szurkolónak örömet szerezni.

A harmadik helyet a Kecskemét szerezte meg.

Férfi kosárlabda Magyar Kupa döntő: Szolnoki Olajbányász–Naturtex-SZTE-Szedeák 100–72 (26–16, 26–19, 28–19, 20–18). A harmadik helyért: Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Alba Fehérvár 96–78 (27–15, 16–24, 29–24, 24–15)

Borítókép: Bojan Szubotics (labdával) 16 ponttal járult hozzá a kupagyőzelemhez (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.