Altat az Aalborg, vagy tényleg kidőlt a fél csapat a Veszprém elleni meccs előtt?

Az előző szezon döntőse a dán Aalborg a múlt héten 36-29-re kikapott a Telekom Veszprémtől a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzésén. A mai visszavágó előtt a dán sajtó egybehangzó információi szerint az első mérkőzést kihagyó Sebastian Henneberg, Martin Larsen, Andreas Holst után Sebastian Barthold, Benjamin Jakobsen és Lukas Sandell megsérült. Kevin Möllgaard sem százszázalékos, de őt tudja vállalni a játékot. Ha mindez igaz, nagyon tartalékos Aalborg fogadja a Veszprémet.

Szilágyi
2022. 05. 18. 16:05
BLAGOTINSEK, Blaz; SIPOS Adrián; SANDELL, Lukas
Veszprém, 2022. május 12. A veszprémi Blaz Blagotinsek (b) és Sipos Adrián (k), valamint a dán csapatban játszó Lukas Sandell (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntõjének elsõ, Telekom Veszprém - Aalborg HB mérkõzésén a Veszprém Arénában 2022. május 12-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberfeletti feladat vár az Aalborgra – írja a dán Nordjyske. A Telekom Veszprémmel szemben hétgólos hátrányt kellene ledolgoznia az előző szezon BL-döntősének a Final Fourba jutásért, de az Aalborg kerete tele van sérültekkel. A Nordjyske szerint a már régóta sérült Martin Larsen és Sebastian Henneberg mellett, a keddi edzésen Benjamin Jakobsent sem lehetett látni, Lukas Sandell és Sebastian Barthold pedig elégedetten ült tegnap a szobakerékpáron, miközben a csapattársai edzenek. Ráadásul Andreas Holst április 25-én, a Fredericia elleni meccsen eltörte az orrát, azóta nem edzett a csapatával.

– Benjamin Jakobsen nem játszhat, Sebastian Barthold sem, Lukas Sandell pedig továbbra is sérüléssel küzd, ezért vigyáznunk kell rá – mondta Stefan Madsen, az Aalborg edzője.

A dánok szakmai stábja azt remélte, hogy Lukas Sandell a Mors-Thy elleni vasárnapi meccs után felépül, de úgy tűnik, ez a terv nem sikerül. – Ki van zárva, hogy Lukas Sandell játszhasson – fogalmazott a dán szakember.

NILSSON, Andreas; MOLLGAARD JENSEN, Henrik
Fotó: Vasvári Tamás

Henrik Möllgaard a múlt héten a Veszprém elleni első meccs előtt épült fel a sérüléséből. A magyarok elleni csatát végigküzdötte, majd vasárnap nem nevezte a csapata a Mors-Thy elleni bajnokira.

– Készen állok a csatára. Még nem vagyok százszázalékos állapotban, de valószínűleg túl fogom élni. Ahogy közeledik a szezon vége, itt fáj, ott fáj, de én együtt tudok élni ezzel – nyilatkozta a dán válogatott irányító, Henrik Möllgaard.

A rossz kiindulópont azt jelenti, hogy szinte mindennek feljebb kell mennie egy magasabb egységben, ha az Aalborg Handball nagy meglepetést okoz és a Veszprémet csalja a Final4 jegyért.

– Nehéz lesz, azért is, mert olyan meccset kell kialakítanunk, amit alapvetően nem akarunk. Ha csak két pontért játszunk, valószínűleg módszeresebben közelítettük volna meg a meccset, de nem hiszem, hogy holnap a Veszprémet le tudjuk győzni a jelenlegi játékosállományunkkal. A lehető legnagyobb sebességű játékba kell kényszerítenünk az ellenfelünket, így némi káoszt vihetünk a küzdelembe – mondta Henrik Möllgaard.

Az irányító szerint van hova fejlődni a csapatának a magyarországi meccshez képest.

– Különösen a védekezésben kell fejlődnünk, ennek az az előfeltétele, hogy meg tudjuk teremteni a szükséges sebességet. Valószínűleg meglesz a lehetőségünk a szükséges gólok megszerzésére, de amikor ők támadnak, meg kell fékeznünk őket. Ha ismét 36-szor szereznek gólt, nekünk 44-et kell szereznünk, és nem tudom, hogy sikerül-e – fogalmazott Möllgaard.

Borítókép: Lukas Sandellt állítólag ma este nem látjuk a Veszprém ellen (Fotó: MTI)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.