Jürgen Klopp: Be kellett volna fognom a számat!

Szombaton tizenegyespárbajjal dőlt el az angol FA-kupa döntője, melyet a 0-0-s rendes játékidő és hosszabbítás után a Liverpool nyert meg a Chelsea ellen. A győztes hadvezér, Jürgen Klopp egy kulisszatitkon kívül azt is elárulta, félig ő tehetett játékosa, Sadio Mané hibájáról, amely az aranyérembe is kerülhetett volna. Az első félidőben lecserélt Mohamed Szalah pedig azt üzente, hogy jól van, jöhet a BL-döntő.

Magyar Nemzet
2022. 05. 15. 11:52
Manchester City vs Liverpool FC
epa09893497 Liverpool manager Juergen Klopp celebrates after winning the English FA Cup semi final match between Manchester City and Liverpool FC in London, Britain, 16 April 2022. EPA/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: NEIL HALL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb izgalmak kétségkívül a tizenegyespárbajban zajlottak az FA-kupa maratonira nyúlt fináléjában . A Liverpool egyik legnagyobb sztárja, már a győzelemért lőhetett, de lapos kísérletét szenegáli honfitársa, Édouard Mendy, a Chelsea kapusa kivédte.

– Mané tizenegyese ötven százalékban az én hibám – vállalta magára a felelősséget Jürgen Klopp a mérkőzés után. – Azt mondtam neki, hogy a kapus ismeri őt, pontosan tudja, mit tenne normál esetben, ezért most inkább csinálja másként. Hányszor előfordult már, hogy jobb lett volna, ha befogom a számat!

– De aztán megcsináltuk, nyertünk egy hihetetlen meccs végén – tette hozzá Klopp, aki egy kulisszatitkot is elárult. – Együtt dolgozunk egy idegtudományban jártas céggel, amely azt ígérte, hogy képesek fejleszteni a tizenegyesrúgásokat. Ez a trófea nekik is szól.

Mané hibáját leszámítva a Liverpool többi tizenegyesrúgója eredményes volt, így nyerte 6-5-re a csapat a Chelsea elleni párbajt.

A végén ünnepelhettek a Liverpool játékosai Fotó: Glyn Kirk

A Liverpool szurkolói most Mohamed Szalah és állapotáért aggódnak, egyikük sem tudta végigjátszani a döntőt, miközben a csapat két hét múlva a Real Madriddal találkozik a Bajnokok Ligája fináléjában.

– Mohamedet már az első félidőben le kellett cserélnünk, de csak elővigyázatosságból, mert fájdalmat érzett – fogalmazott Klopp. – Mindketten jól vannak, legközelebb kedden játszunk, addigra már lehet, hogy bevethetők lesznek, bár ezen azért meglepődnék. A legjobb fizioterapeuták nyerik meg a futballmeccseket.

– Rendben leszek – erősítette meg Szalah a BL-döntőre utalva szűkszavúan. Ettől függetlenül kedden a Southampton elleni bajnokin valószínűtlen a játéka.

– 240 percet futballoztunk a világ egyik legjobb támadógépezete ellen és nem kaptunk gólt – kereste a pozitívumot Thomas Tuchel, a Chelsea edzője az elveszített döntő után. – Meccs közben biztos voltam abban, hogy lesz majd egy nagy pillanatunk, de sajnos nem lett igazam. Ahogy a Ligakupa-döntő után mondtam, nem bánok semmit most sem. Elmondtam a csapatnak is, mennyire büszke vagyok.

A Chelsea februárban az angol Ligakupa döntőjét is 0-0 után tizenegyespárbajjal veszítette el a Liverpool ellen, erre utalt Tuchel az említett 240 perccel.

Borítókép: Jürgen Klopp (Fotó: EPA/Neil Hall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.