Kiütéses győzelemmel kezdte a bajnoki döntőt a Fradi

Kiütéses sikert aratott az alapszakaszgyőztes Ferencváros a férfivízilabda ob I döntőjének első mérkőzésén. A zöld-fehérek hazai medencében végig dominálva, 18-9-re győzték le az OSC-t.

Magyar Nemzet
2022. 05. 06. 20:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint egy hónapja eldőlt, hogy az alapszakaszgyőztes Ferencváros és a harmadik helyen végzett OSC vívja idén a bajnoki döntőt. Előbbi a Vasast, utóbbi a címvédő Szolnokot múlta felül az elődöntőben. A két finalista azóta a Bajnokok Ligájában vitézkedett, de pénteken végre eljött az idő, megkezdődött a várva várt döntő. A Ferencváros 2019-ben szerezte meg 23. bajnoki címét, az újbudai klub viszont már-már az örökkévalóság óta, vagyis 1978-tól vár a nyolcadik hazai aranyérmére. 

Az alapszakasz során kétszer találkoztak egymással a felek, az FTC novemberben 7-6-ra győzött hazai medencében, a Nyéki-uszodában pedig 10-10-es döntetlen született. Az eddigi szoros összecsapások ellenére a szakértők többsége a két csapat utóbbi időben mutatott formája alapján ferencvárosi győzelemre számított a döntőben.

Nem is kellett csalatkozniuk. A zöld-fehérek az első mérkőzés kezdetétől domináltak, Jansik Szilárd vezetésével három góllal elhúztak, az első negyed végén Manhercz Krisztián találatával szépített az OSC. A folytatásban úgy tűnt, összekapta magát a vendég alakulat, egy gólra felzárkózhatott volna, ehelyett azonban öt gólra nőtt a különbség, a nagyszünetre 9-5-re módosult az állás.

Az újbudai Salamon Ferenc találatával kezdődött a második félidő, de a folytatásban ismét a Ferencváros dominált, és a negyed végére már hat gólra nőtt a hazai előny. Az utolsó negyedben zúgott a „játszik a csapat” rigmus az uszodában, hiszen az FTC játékosai parádéztak, és végül kétszer annyi gólt szereztek, mint az ellenfelük: a bajnoki döntő első meccse 18-9-es ferencvárosi sikerrel zárult.

A két győztes mérkőzésig tartó párharc második felvonása május 18-án lesz Újbudán, a harmadik pedig – amennyiben szükséges – május 21-én ismét a zöld-fehérek otthonában.

OB I, döntő, 1. mérkőzés:
FTC–OSC 18-9 (3-1, 6-4, 5-3, 4-1)
gólszerzők: Vigvári Ve., Jansik 5-5, Varga D., Damonte 3-3, Vámos, Ubovics 1-1, ill. Salamon, Sziládi 3-3, Manhercz 2, Hárai 1

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.