Révész Attila az MLSZ-ről: A fele sem igaz annak, amit mondanak!

Ünneplésre készül Kisvárda: a város csapata egy mérkőzésre áll attól, hogy a második helyen végezzen a labdarúgó NB I-ben. Ez óriási siker számára, ám mint a vasárnapi, Paks elleni győzelem után kiderült, Révész Attila sportigazgató nem tud felhőtlenül örülni, és az idény végén távozik a klubtól, amiért az MLSZ-t hibáztatja.

2022. 05. 09. 17:29
Révész Attila
Révész Attila tájékoztatta a német Deutsche Wellét Fotó: KOVACS PETER Forrás: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a dobogó is bravúr, ám a Kisvárda nem elégedett meg az alsó fokkal. Vasárnap 1-0-ra győzött Pakson, s így, ha a következő, utolsó fordulóban hazai pályán legalább egy pontot szerez a Zalaegerszeg ellen akkor a második lesz a Ferencváros mögött. Révész Attila az M4 Sport kamerája előtt meg is erősítette, hogy vasárnap nagy ünnepségre készülnek:

– Ha a következő mérkőzést is sikerül megnyernünk, elértük a vágyamat, a tizenhat győzelmet. Ha ezt teljesítjük, igazán boldog leszek. A következő hazai mérkőzésen egy igazi fiesztával szeretnénk megörvendeztetni a szimpatizánsainkat.

 

Fotó: Kisvardafc.hu

A Kisvárda a 2014/2015-ös szezonban még az NB III Keleti csoportjában szerepelt, majd három másodosztályú év után feljutottak az NB I-be, és azóta is folyamatosan lépdelnek előre, sorrendben egy 9., egy 8., egy 5., idén pedig egy dobogós helyezés szerepel már a csapat neve mellett. Révész Attila már korábban bejelentette, az idény végén távozik, ezt most biztossá is tette és meg is indokolta.

 

 

– Ebbe én nagyon belefáradtam, nincs meg a motivációm. Ez sok mindenről szól, elsősorban – ezt nagyon sokszor hangoztattam – az MLSZ szakemberei félreinformálják a médiát és a közvéleményt. Hoznak szabályokat, de nincs alátámasztva sem szakmailag, sem a kommunikációt illetően. A fele sem igaz, amit ők mondanak, ez később fog igazán visszaütni. Ez a mesterkélt fiatal szabály bizonyos csapatok ellen van, többek között ellenünk is. Ugyanis, aki a mi akadémiánkon már hat-hét éve szerepel, és adott esetben már felépítenénk, de nincs meg a magyar állampolgársága, nem kapja meg a lehetőséget, mert nem játszhat, holott az eddig Magyarországon is érvényben lévő UEFA-szabály őket is hazai játékosnak minősítette. Halljuk az MLSZ kritikáját, hogy a környező országokban mennyi fiatal játszik. Azt elfelejtik hozzátenni, hogy például Salzburgban tizenkét fiatalból tíz külföldi, nálunk nem játszhat a külföldi. Tehát versenyhátrányban vagyunk. Azt is elfelejtik hozzátenni, hogy 7573 labdarúgóból választhat a tíz akadémia játékost, Madridnak az egyik kerületében több igazolt labdarúgó van. Ezeket az információkat sajnos nem osztják meg, nincsenek felkészülve, nincsenek tájékozódva. Azt gondolom, ez egy szélmalomharc, nekem ebben nem kell részt venni, aki gondolja, csinálja. A következő szezontól más feladatot kell találnom. 

 

Borítókép: Révész Attilának elege van a szélmalomharcból (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.