Gólgálával debütált a vb-n a női pólóválogatott

Ahogy az várható volt, a leggyengébbnek tartott csoportellenfele nem okozott sok fejtörést a magyar női válogatottnak: Bíró Attila tanítványai 35-4-re győzték le Kolumbia csapatát a vizes világbajnokság vízilabdatornájának hétfői nyitónapján a margitszigeti Hajós uszodában.

Magyar Nemzet
2022. 06. 20. 22:10
PARKES, Rebecca
Budapest, 2022. június 20. Parkes Rebecca, a magyar válogatott játékosa a vizes világbajnokság nõi vízilabda tornáján, az A csoportban játszott Magyarország - Kolumbia mérkõzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 20-án MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig húsz másodperc telt el a mérkőzésből, és már vezetést is szerzett a magyar válogatott a világbajnoki újonc Kolumbiával szemben: Parkes Rebecca nevéhez fűződik az első hazai gól a viadalon. Ezt követően potyogtak a magyar találatok, 4-0-s vezetésnél a dél-amerikaiak szépíteni tudtak. A negyed végére mindkét együttes megduplázta a góljai számát, tehát 8-2-es eredménnyel zárult az első nyolc perc.

A folytatásban már nem volt válasza a vendégeknek a magyar hengerre, leginkább Bíró Attila tanítványain múlott, hányszor találnak be. A soron következő játékrészekben 12-0, 7-0, illetve ismét 8-2 került a jegyzőkönyvbe. A magyar csapatból minden mezőnyjátékos eredményes volt legalább egyszer, és mindkét kapusunk kipróbálhatta a Hajós uszoda medencéjét az A csoport leggyengébbnek tartott válogatottja ellen, az első félidőben Magyari Alda, a másodikban pedig Gangl Edina védett.

– Két célunk volt a találkozó előtt, az egyik a győzelem, ezt persze tudtuk, hogy sikerülni fog, a másik pedig, hogy mindenki szerezzen gólt, ez is összejött. A kolumbiaiak meglepően szervezetten játszottak, szerintem ők is elérték a céljukat, az ő szemszögükből nézve nem szenvedtek túlzó vereséget. Azt gondolom, a délelőtti kétórás edzéssel együtt, ennek így komoly sportértéke van – értékelt a találkozót követően Bíró Attila szövetségi kapitány.

Folytatás szerdán Olaszország ellen. Férfiválogatottunk pedig kedden Montenegró ellen mutatkozik be a vb-n.

A csoport, 1. forduló:
Magyarország–Kolumbia 35-4 (8-2, 12-0, 7-0, 8-2)
gólszerzők: Rybanská 6, Leimeter, Keszthelyi 5-5, Szilágyi 4, Máté, Gurisatti 3-3, Parkes, Faragó, Garda, Mahieu 2-2, Vályi 1, illetve Vanegas 2, Marin, Ortega 1-1

A csoport másik mérkőzésén:
Olaszország–Kanada 7-7 (4-2, 2-3, 1-1, 0-1)

További eredmények:

B csoport (Debrecen):
Hollandia–Argentína 29-6 (8-1, 8-1, 6-2, 7-2)
Egyesült Államok–Dél-afrikai Köztársaság 24-2 (7-0, 10-0, 3-1, 4-1)

C csoport (Sopron):
Ausztrália–Kazahsztán 19-6 (6-1, 9-1, 3-3, 1-1)
Új-Zéland–Brazília 12-8 (3-3, 5-2, 3-3, 1-0)

D csoport (Szeged):
Spanyolország–Franciaország 18-8 (4-1, 3-3, 5-2, 6-2)
Görögország–Thaiföld 28-1 (7-0, 9-0, 5-0, 7-1) 

Borítókép: Parkes Rebecca szerezte az első magyar gólt a világbajnokságon (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.