Mátyás 2024. február 24.
logo

Benedek Tibor nevét viseli a legjobb játékosoknak járó különdíj

Forrás: MTI
2022.06.17. 14:39 2022.06.17. 14:45
Benedek Tibor nevét viseli a legjobb játékosoknak járó különdíj

A Benedek Tiborról elnevezett különdíjat vehetik át a magyarországi vizes világbajnokság vízilabdatornáján a mérkőzések legjobb játékosai.

Benedek Tibor nevét viseli a legjobb játékosoknak járó különdíj a budapesti vizes világbajnokság vízilabdatornáján. az erről szóló hírt Molnár Tamás, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA vízilabda-bizottságának tagja jelentette be. A két évvel ezelőtt elhunyt legendával egy csapatban háromszoros olimpiai bajnok Molnár megjegyezte, a szervezet négy éve jutalmazza a legjobbakat, ami önmagában is nagy előrelépés volt, néhány pólósnak a személyes motivációszintjét is tudta emelni.

Benedek Tibor – minden idők egyik legjobb játékosa – 2020. június 18-án, súlyos betegség után hunyt el. Játékosként klub- és válogatottszinten is minden lehetséges nagy trófeát begyűjtött; a nemzeti csapattal a három ötkarikás győzelme mellett világ- és Európa-bajnoki címet, világkupa- és világligasikereket ünnepelhetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának, és egyike a vízilabdázás tíz háromszoros olimpiai bajnokának.

Borítókép: Benedek Tibor nevét viseli majd az MVP-nek járó díj a hazai vizes vb-n (Fotó: Nemzeti Sport)

Vizes vb 2022

Milák Kristóf: Nagyon türelmetlen vagyok magammal szemben

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.