Váratlan húzás: újra távozik Barcelonából a klublegenda

A világon a legtöbb trófeát szerzett labdarúgó, a 38 éves Dani Alves váratlan bejelentést tett: a közösségi oldalán közölte, hogy nem Barcelonában képzeli el a karrierjének a folytatását.

Forrás: MTI2022. 06. 16. 8:11
FC Barcelona vs Atletico Madrid
epa09733301 FC Barcelona's Dani Alves (up) celebrates with teammates after scoring the 4-1 lead during the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and Atletico Madrid in Barcelona, Spain, 06 February 2022. EPA/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 39 esztendős brazil jobbhátvéd szerda este az Instagramon jelentette be, hogy újfent – ezúttal végleg – elhagyja a katalán klubot, amelyben 2008 és 2016 között, majd tavaly november óta szerepelt, kontraktusa az idény végéig szólt.

Első barcelonai időszaka alatt a többi között a bajnokságot hatszor, a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot háromszor nyerte meg, ezt követően megfordult a Juventus és a Paris Saint-Germain együttesében is. A brazil válogatottal két-két Copa Americán és Konföderációs Kupán győzött, tavaly pedig olimpiai bajnok lett Tokióban. Ez utóbbi volt az utolsó elnyert trófeája, amelyek számát tekintve a futballtörténet legeredményesebb játékosa 43 kiemelkedő cím megszerzésével.

Borítókép: Dani Alves (középen) bejelentése váratlanul érte a katalánokat (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.