Vissza a gyökerekhez: Németh Krisztián az MTK-ban folytatja

Hosszas kacskaringó után újra az MTK-ban játszhat Németh Krisztián. A 33 esztendős csatár hosszas külföldi útkeresést követően újra a nevelőegyesületében futballozik.

Magyar Nemzet
2022. 06. 17. 19:11
NÉMETH Krisztián
Debrecen, 2021. október 24. A debreceni Németh Krisztián, miután piros lapot kapott a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Debreceni VSC - Puskás Akadémia mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. október 24-én. A Puskás Akadémia 3-0-ra gyõzött. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győri születésű U20-as vb-bronzérmes labdarúgó, Németh Krisztián az ETO-ban, majd az MTK akadémiáján nevelkedett. 2007-ben több akkori csapattársával – többek között Gulácsi Péterrel – együtt a Liverpoolhoz került. Itt az első keretben nem kapott lehetőséget, kölcsönben a Blackpoolban, majd az AEK Athénban játszhatott.

2010 nyarán az Olympiakosz Pireusz kivásárolta szerződéséből, ahol egy ősz után kölcsönadták az Olympiakosz Voloszhoz, majd egy év után elengedték az akkor (is) másodosztályú MTK-hoz. Innen fél év elteltével Hollandiába szerződött: a Waalwijk, majd a Roda labdarúgója volt.

2014 decemberében az MLS-ben szereplő Sporting Kansas Cityhez szerződött, ahol a klubbal a következő idény végén megnyerte az US Open Cupot.

2015-ben ő szerezte az év gólját az MLS-ben:

2016 januárjától másfél évig a katari Al-Garafában futballozott, majd visszatért az Egyesült Államokba: a New England Revolution, majd ismét a Sporting Kansas City labdarúgója lett.

2020-ban Dunaszerdahelyen tett kitérőt, majd ismét az USA felé vette az irányt: a tavaszi–őszi rendszerben működő MLS idényének utolsó hónapjaiban a bajnoki címet szerző Columbus Crew-t erősítette. Mivel az ohiói alakulat nem hosszabbított vele, szabadon igazolhatóvá vált.

Ezt követően kilenc hónap elteltével a Debreceni VSC játékosa lett, de a klubot 2021 szeptemberétől csak az év végéig erősítette, ekkor szerződést bontott a Lokival – azóta pedig egészen mostanáig nem volt csapata.

– A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia 21 év alatt 21 válogatott játékost adott a magyar labdarúgásnak. Az egyik legnagyobb most hazatér, hiszen a mezőnyjátékosok közül Németh Krisztiánnál többször senki nem viselte eddig a magyar címeres mezt. Isten hozta őt újra az MTK-ban! – mondta a szerződés aláírását követően a klub honlapjának Zakor Sándor, az MTK Budapest tulajdonosa.

Borítókép: Németh Krisztián újra az MTK-ban futballozik (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.