időjárás 27°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

A Villarreal 17 éves magyarja a legjobb lett a felnőttek között

Magyar Nemzet
2022.07.04. 07:51 2022.07.04. 13:16
A Villarreal 17 éves magyarja a legjobb lett a felnőttek között

Nem sok szó esik a hagyományos sportágak árnyékában a footgolfról, holott a magyar versenyzők a világ élvonalába tartoznak. Vasárnap a 17 éves Tajtyi Ákos az olaszországi Major versenyen komoly felnőtt mezőnyben lett első.

Már a harmadik legrangosabb besorolású tornát rendezték idén Európában a 2022-es Major tornák közül a hétvégén. A háromnapos olasz versenyen csak a férfiak között közel 230-an álltak az elrúgókhoz. Köztük jó néhány magyarral, akik igazán jó előjelekkel várták a tornát. A szlovák Majort, majd a magyarországi, FIFG 500-as Hungarian Footgolf Opent is Bacskai Bence nyerte, majd Tajtyi Ákos mutatta annak jelét, hogy jó formában van, hiszen a francia Major versenyen éppen csak lemaradt a dobogóról, de most, egy héttel később már neki tapsoltak az utolsó szakasz befejezését követően.

 

Fotó: Mfgsz.hu

A Villarreal labdarúgó akadémiáján pallérozódó 17 éves Tajtyi Ákos az első nap után még „csak” a top 30-ban volt, de szombaton, a második 18 szakasz teljesítését követően már a mezőny élén állt. Vasárnap a döntő flightban szerepelve sem illetődött meg, a végén az övé volt a torna utolsó befejezése, és egyetlen rúgásnyi előnnyel győzni tudott, ami után érzelmes pillanatok következtek: édesapja, a tavalyi Eb-n szenior bronzérmet nyert Tajtyi Róbert emelte magasba az ifjú bajnokot, aki kétszáznál is több footgolfosnál volt jobb a maratoni versenyen.

A szeniorok között hármas holtversenyben végzett a második helyen Lengyel Béla, az érmes helyekről szétrúgással döntöttek, ami után Lengyel végül lecsúszott a dobogóról és negyedik lett. A szeniorok gigamezőnyében Bodócs András fért még be a top 20-ba.

A hölgyeknél Kuchta Dóra a hatodik legjobb eredményt érte el. Az 55 év felettiek között Karakas Attila végig közel volt a dobogóhoz, végül meg is csípte a harmadik helyet. A csapatversenyben a négy legjobb egyéni eredmény alapján (Tajtyi Ákos, Lengyel Béla, Borbély István és Bacskai Bence) Magyarország harmadik lett.

Borítókép: Tajtyi Ákos a verseny megnyerése után (Fotó: Mfgsz.hu)

 


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.