Legyűrték a Fehérvárt, de talpon maradt a nemzetközi porondon

A Mol Fehérvár bejutott a labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjének harmadik fordulójába, a hazai 4-1-es győzelem után az azeri Qabala elleni visszavágón a 2-1-es vereség belefért.

Magyar Nemzet
2022. 07. 28. 19:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjének második fordulójában a Mol Fehérvár az első mérkőzésen egy hete hazai pályán 4-1-re legyőzte az azeri Qabalát, de a mai visszavágó előtt Michael Boris, a magyar együttes német szakvezetője óvatosságra intett: – Az első meccs előtt mindkét csapatnak ötven százalék esélyt adtam a továbbjutásra, s tény, hogy a háromgólos előnyünk birtokában most mi vagyunk kedvezőbb helyzetben. Ám ezt félre kell tennünk, három gólnál nagyobb hátrányból is fordítottak már meg párharcot, ilyen a futball – mondta Michael Boris a találkozót megelőző sajtótájékoztatón.

Az azeriek komolyan úgy is gondolták, hogy kiharcolhatják a továbbjutást. A 14. percben Szerafimov hibája miatt Kovács Dánielnek kellett hárítania a labdát egyedül rávezető Santos lövését, a 30. percben Szerafimov a túloldalon a felső lécet találta el, négy perc múlva viszont Muradov a 18 méteres lövésével megszerezte a vezetést a hazaiaknak (0-1). A változatos meccsen öt perc múlva a Vidiből Bumbát felvágták a 16-oson belül, Nego azonban a kapu fölé lőtte a 11-est. Ez még inkább fellelkesíthette volna a Qabalát, de a félidő végén Zivzivadze lehűtötte kedélyeket, 17 méterről betalált a bal alsó sarokba, így a szünetben 1-1 volt az állás. Fordulás után megint Kovácsnak akadt dolga, Ruan lövését tolta a bal kapufára; az azeriek újra nekirugaszkodtak. A következő helyzet mégis a Fehérvár előtt adódott, egy szöglet után Fiola fejese a jobb kapufán csattant. A 70. percben Muradov 23 méterről döngette meg a fehérvári felső lécet, a kapufákban tehát 2-2-re álltak a felek. Az viszont már baj volt, hogy két perc múlva Santos nagy sprint után Szerefimov és Stopira szorításában 13 méterről spiccel bepiszkálta a labdát a Vidi kapujába (1-2). Több gól viszont már nem esett, a Fehérvárnak a 2-1-es vereség belefért, 5-3-as összesítéssel megnyerte a párharcot, így ott van az Európa-konferencialiga selejtezőjének harmadik fordulójában.

A fehérváriak ellenfele a selejtező harmadik fordulójában a moldovai Petrocub Hincesti lesz, amely hazai pályán 0-0-t játszott az albán KF Laci ellen, a mai visszavágón azonban idegenben 0-1-ről fordítva 4-1-re legyőzte. Jövő csütörtökön a Fehérvár lesz a házigazda, a találkozó 20.30-kor kezdődik majd.

A Fehérvárhoz hasonlóan továbbjutott a Kisvárda is, amely azután, hogy idegenben 1-0-ra nyert a kazah Kajrat Almati ellen, ma délután hazai pályán is 1-0-ra győzött.

Borítókép:Budu Zivzivadzének jár a dicséret  (Forrás: Molfehérvárfc.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.