Michelisz Norbert a dobogóért szállhat harcba Vallelungában

Olaszországban, a vallelungai pályán rendezik a túraautó-világkupa (WTCR) idei hatodik fordulóját ezen a hétvégén. A szombati időmérőn Michelisz Norbert bizonyult a legjobb magyarnak, és a harmadik helyet megszerezve vasárnap a dobogóért lehet harcban.

Magyar Nemzet
2022. 07. 23. 16:16
AUTO - WTCR - RACE OF ITALY 2022
05 MICHELISZ Norbert (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai Elantra N TCR, action during the WTCR - Race of Italy 2022, 6th round of the 2022 FIA World Touring Car Cup, on the Autodromo Vallelunga Piero Taruffi from July 22 to 24 in Campagnano di Roma, Italy - Photo Damien Doumergue / DPPI Fotó: Damien Doumergue
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michelisz legutóbb Portugáliában teljesítette idén az eddigi legjobb hétvégéjét, amikor az idény során először bejutott a Q3-ba az időmérőn, majd erős pontszerző helyeken, a negyedik és az ötödik pozícióban ért célba a két futamon.

– Portugáliában a tempó és megszerzett pontmennyiség is rendben volt, próbáljuk ezt a formát továbbvinni – mondta Vallelungában Michelisz. – Jól ismerjük a pályát, és úgy érzem, felkészültünk a hétvégére, a top pozíciókért lehetünk harcban.

Igaza volt a magyar versenyzőnek, aki ismét bejutott az időmérő végső, harmadik szakaszába. Erre valahol számítani is lehetett azok után, hogy a második szabadedzésen ő volt a leggyorsabb az egész mezőnyben. A Q3-ba Michelisz a negyedik idővel jutott be, és egy helyet javítani tudott, azaz a harmadik pozícióban végzett, közvetlenül a bajnoki éllovas csapattársa, Mikel Azcona mögött.

A Hyundai Motorsport két versenyzőjét a hondás Nestor Girolami tudta megelőzni. A Honda magyar versenyzője, Tassi Attila nem jutott be a Q3-ba, igaz nem sok hiányzott neki hozzá, hiszen a hatodik helyen zárta az időmérőt, a Q2-ben mindössze hét századdal maradt el az ötödik helyen még továbbjutó audis Berthon mögött.

A Zengő Motorsport színeiben a mezőny harmadik magyar pilótája, Nagy Dániel kihagyja a vallelungai hétvégét, mivel Portugáliában olyan csúnyán összetörte az autóját, hogy arra új karosszériát kell gyártani, amely még nem érkezett meg, valamint az ujját is eltörte a versenyző.

A magyar csapat másik versenyzője, a korábbi világbajnok Rob Huff már a Q1-ben elvérzett az időmérőn, a 14. helyen végzett a 16 fős mezőnyben.

A WTCR két olaszországi futamát vasárnap 11.15-ös és 17.10-es kezdéssel rendezik meg: Michelisz az első versenyen a harmadik helyről indulva a dobogós helyekért küzdhet majd.

WTCR, Vallelunga, időmérő: 1. Nestor Girolami (argentin, Honda), 2. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai), 3. (magyar, Hyundai), 4. Nathanael Berthon (francia, Audi), 5. Esteban Guerrieri (argentin, Honda), 6. Tassi Attila (magyar, Honda). 

Borítókép: Michelisz Norbert köröz a vallelungai pályán a WTCR olaszországi fordulójában (Fotó: Damien Doumergue/DPPI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.