Óriási rendőri baklövés: fegyverrel fogták el az AC Milan sztárját

Az olasz rendőrség megdöbbentő mellényúlást követett el Milánóban. Az áldozat Tiémoué Bakayoko volt, akit fegyverrel rángattak ki a kocsijából, majd motozás közben jöttek rá arra, hogy valószínűleg nem őt keresték, ugyanis az AC Milan labdarúgója akadt a horgukra.

Magyar Nemzet
2022. 07. 18. 15:42
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bizarr jelenetről, ahogy Bakayokót elfogták a rendőrök, videó is készült egy épp arra járt olasz újságíró jóvoltából, aki azt is felvette, ahogy a járőrök arcára megjelenik a felismerés, hogy bizony mellényúltak.

Hogy kit kerestek valójában az olasz rendőrök, egyelőre nem derült ki, de az biztos, hogy nagy volt a készültség, ugyanis míg Bakayokót motozták, egy másik rendőr a fegyverét a játékos kocsija felé irányította; vélhetően ült ott bent még valaki.

Ahogy az a felvételen látszik, amikor a rendőrök rájöttek, hogy nem a megfelelő embert fogták el, gyorsan eltették a fegyverüket, és egyből barátságosabb mozdulatokkal kezelték a futballistát.

Az esetet levideózó Tancredi Palmeri szerint amikor az egyik rendőr odament a Bakayokót épp motozó kollégájához, és közölte vele, hogy a gyanúsított nem az, akit kerestek, hanem egy Milan-játékos, ő meglepetten visszakérdezett: Hogy ki?

Nem elbagatellizálva az ügyet, Bakayoko tényleg keveset tett azért, hogy Milánóban mindenki megjegyezze magának, hiszen az előző idényben kevesebb mint 500 percet futballozott összesen 14 meccsen a Serie A-t 2011 óta idén először megnyerő Milanban. Ez persze nem mentség arra, hogy a rendőrök milyen csúnyán mellényúltak.

Bakayoko az aranybányának tűnő, 2017-es AS Monacóban robbant be. Az volt az a csodacsapat, amely a Ligue 1-ban megtörte az Edinson Cavanival a csatársorában felálló Paris Saint-Germain egyeduralmát a francia bajnoki cím megszerzésével, és amely óriási meglepetésre egészen az elődöntőig menetelt a Bajnokok Ligájában. Mások mellett is akkor robbant be.

Annak a monacói csapatnak védekező középpályásként Bakayoko volt a motorja, és a Chelsea negyvenmillió euróért gyorsan le is csapott a fiatal francia játékosra, aki azonban az első londoni szezonjában nem tudta hozni az elvárt szintet, azóta pedig nem is kapta meg újra a lehetőséget, a Chelsea minden alkalmat megragad, hogy szabaduljon tőle.

Nagy szerepet játszik ebben Bakayoko évi 5,7 millió fontos fizetése is, ami miatt csak kölcsönben dobálják a csapatok ide-oda, mint a forró krumplit. 

Milan, Sevilla, Napoli, most újra Milan – nem lehet azt mondani, hogy Bakayokónak Londonon kívül nem lett volna esélye a bizonyításra, de 2017 óta sehol sem nyújtott olyan teljesítményt, hogy a még a Monaco mezében kiérdemelt első francia válogatottsága után második is lehessen.

A Milan tavaly nyáron két évre, tehát a most kezdődő idény végéig vette kölcsön Bakayokót.

Borítókép: Az olasz rendőrök Tiémoué Bakayokót veszik őrizetbe (Forrás: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.