Ha legyőzi a Slovant, utána is rögös a Fradi útja

Ha túljut a Slovanon, az azeri Qarabag vagy a svájci FC Zürich lesz a Ferencváros következő ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, a harmadik fordulóban. Már az is ismert, ha a Fradi alulmaradna a pozsonyi riválissal szemben, akkor az Európa-liga selejtezőjében, annak is a harmadik fordulójában az izraeli Makkabi Haifával vagy a görög Olimpiakosszal találkozik.

Magyar Nemzet
2022. 07. 18. 14:23
null
Budapest, 2022. március 6. A ferencvárosi Nguen Tokmac a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkõzésen a Groupama Arénában 2022. március 6-án. A címvédõ Ferencváros 2-1-re gyõzött. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros lehetséges ellenfeleiből kiindulva nehéz lenne magabiztosan azt állítani, hogy a selejtezőben a Bajnokok Ligája lényegesen erősebb, mint az Európa-liga. Noha a Qarabag is szerepelt már a BL főtábláján (2017-ben), de egy azeri csapattal szemben a magyar bajnokot azért esélyesebbnek mondanánk. A svájci Zürichhel szemben ezt már nem állítanánk.

Az El-ben viszont egyik lehetséges ellenfél sem ígérkezne kellemesnek. Az Olimpiakosz legalább olyan fényes múltú klub, mint a Fradi, de az izraeli futball, azon belül a Makkabi Haifa sem lebecsülendő.

Az európai szövetség (UEFA) honlapján közvetített sorsoláson az is kiderült, hogy a harmadik fordulóban az FTC mindenképpen idegenben kezdi a párharcot, akár a Bajnokok Ligája, akár az Európa-liga selejtezőjében folytatja.

Ez azon múlik, hogy a második fordulóban a pozsonyi Slovannal szemben mire megy a Fradi (az első meccset szerdán itthon, a visszavágót jövő szerdán Pozsonyban játssza).

Érdekesség, hogy az Európa-liga döntőjét Budapesten, a Puskás Arénában rendezik jövő május 31-én.

A BL-selejtező harmadik fordulójának párosítása:
Bajnokok ága:
Qarabag (azeri)/FC Zürich (svájci)–Ferencváros/Slovan Bratislava (szlovák)
Makkabi Haifa (izraeli)/Olimpiakosz (görög)–Apollon Limassol (ciprusi)
Ludogorec (bolgár)/Shamrock Rovers (ír)–Dinamo Zagreb (horvát)/Skupi (északmacedón)
NK Maribor (szlovén)/Sheriff Tiraspol (moldovai)–HJK Helsinki (finn)/Viktoria Plzen (cseh)
Linfield (északír) / Bodö/Glimt (norvég)–Zalgiris (litván)/Malmö (svéd)
Crvena zvezda (szerb)–Pjunik Jereván (örmény)/Dudelange (luxemburgi)

Nem bajnokok ága:
AS Monaco (francia)–PSV Eindhoven (holland)
Dinamo Kijev (ukrán)/Fenerbahce (török)–Sturm Graz (osztrák)
Union Saint–Gilloise (belga)-Rangers FC (skót)
Benfica (portugál)–Midtjylland (dán)/AEK Larnaca (ciprusi)

Borítókép: Tokmac Nguen még nem tudja, kinek a kapuját kell majd bevennie (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.