A pozsonyi brutalitás videójával motiválja játékosait a Fradi

Adama Traoré történelmi góllal kezdett a Ferencváros színeiben, és a Slovan Bratislava elleni BL-selejtezőn is sikerre hajt. A mali támadó társaival együtt megismerkedett a két klub előző, harminc évvel ezelőtti párharcának borzalmas történéseivel is.

Magyar Nemzet
2022. 07. 18. 10:11
Adama Traoré Ferencváros
Budapest, 2022. július 13. Adama Traoré ferencvárosi gólszerzõ a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõjének 1. fordulójában játszott Ferencváros – Tobol Kosztanaj visszavágó mérkõzésen a Groupama Arénában 2022. július 13-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adama Traoré hamar letette a névjegyét a Ferencvárosban. A mali támadó két gólt lőtt a kazah Tobol ellen, ezek közül az első ráadásul a magyar klub történetének századik találata volt a legrangosabb európai kupában.

– A meccs előtt nem tudtam róla, hogy történelmi gólt lőhetek, és egyébként sem valószínű, hogy a mérkőzés hevében eszembe jutott volna. Csupán a csata másnapján mondták, hogy mérföldkövet jelentett. Boldog vagyok, hogy a sorozatban én szereztem a klub századik gólját – árulta el a Nemzeti Sportnak Traoré.

A mali támadónak az a célja, hogy megismételje tavalyi sikereit: a 2021/22-es idényben a moldáv Sheriff együttesével szerepelhetett a Bajnokok Ligája-főtáblán, gólt lőtt az Inter és a Sahtar Doneck ellen is.

– Három egyes vereség ide vagy oda, az Inter elleni gólomra vagyok a legbüszkébb, mégiscsak egy világhírű csapatnak lőttem. Pontosan emlékszem rá, a bal oldalról érkezett a labda szabadrúgásból az Inter kapuja elé, én pedig mindenkit megelőzve a bal felső sarokba fejeltem.

A csoportkör felé vezető úton az FTC következő ellenfele a szlovák bajnok Slovan Bratislava lesz. A két klub legutóbb harminc éve mérkőzött meg egymással az európai kupaporondon. A szlovákok akkor 4-1-es összesítéssel jutottak tovább, de a párharc nem erről, hanem a pozsonyi lelátón történtekről, a magyar szurkolók elleni rendőri brutalitásról maradt emlékezetes.

A Fradinál beszéltek róla, sőt, készítettek nekünk egy rövid videót, hogy ne csak halljuk, hanem lássuk is, mi történt anno Pozsonyban. Egymás közt is téma volt a Slovan elleni mérkőzés jelentősége, s abban egyetértettünk, a párharc egyik mérkőzése sem lesz könnyű – mondta Traoré.

A Ferencváros 5-1-es összesítéssel lépett tovább a kazah Tobol ellen, a Slovan sokkal nehezebben, a 123. percben szerzett góllal harcolta ki a továbbjutást a Dinamo Batumival szemben.  A magyar NB I-gyel ellentétben a szlovák bajnokság már elkezdődött, a Slovan vereséggel kezdte a pontvadászatot.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés

Ferencváros–Slovan Bratislava (szerda, 20.00, tv.: M4 Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.