Újabb balhé a Slovannál a Fradi elleni BL-selejtező előtt

Nem jelent meg a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Vladimír Weiss, a Slovan Bartislava vezetőedzője, miután csapata 2-1-es vereséget szenvedett Podbrezovától a szlovák bajnokság első fordulójában szombaton. A pozsonyi együttes legközelebb szerdán a Ferencváros elleni BL-selejtezőn lép pályára.

Magyar Nemzet
2022. 07. 17. 10:25
Vladimír Weiss
Forrás: skslovan.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Finoman fogalmazva sem a legjobb formában készül a Fradi elleni összecsapásra a szlovák bajnok. A Slovan Bratislava bajnoki veresége még úgy is fájdalmas volt, hogy Weiss edző – vélhetően a közelgő budapesti BL-selejtezőre gondolva – felforgatott kezdőcsapatot küldött pályára.

A korábbi szlovák szövetségi kapitány csalódottságáról árulkodott, hogy nem volt hajlandó nyilatkozni a meccs utáni sajtótájékoztatón, ahová a segítőjét küldte el maga helyett.

– Nem nyertük meg az egy az egy elleni párharcokat, rossz volt a mozgásunk – értékelt Weiss helyett Boris Kitka. – A második félidőben végrehajtott cseréink nem hoztak sok változást. Ha egy kemény ellenfelet akarunk legyőzni, több helyzetet kell kialakítanunk. A podbrezoviak fegyelmezettek voltak, nálunk hiányoztak az érzelmek.

A Slovan a BL-selejtező első fordulójából is alig jutott tovább a grúz bajnok Dinamo Batumi ellen, az idegenbeli visszavágón a hosszabbításban, a 123. percben egy szöglet után szerzett góllal került ki győztesen a párharcból. Az első meccsen, Pozsonyban 0-0 lett az eredmény, ami után a szurkolók számon kérték a játékosokat.

„Gyorsan elköszönünk, mivel itt bunyó lesz” – mondta a lefújás után Lubos Hlavena, a közszolgálati televízió riportere, és azonnal befejeződött a közvetítés, mivel a Slovan-drukkerek kemény magja a lelátón elindult a hazai kispad mögé.

Nem mindenki kezelte jól a szurkolók dühét, a Slovan egyik legnagyobb sztárja, a 77-szeres szlovák válogatott ifjabb Vladimír Weiss (a vezetőedző fia) például visszaszólt a lázongó drukkereknek:

Ma azt kiabálták, hogy az igazi Slovant akarják látni, közben a háromnegyedük az előző idényben egyszer sem volt ott a mérkőzésünkön.

A Podbrezova elleni vereség, amely során egyébként a Slovan korábbi Fradi-nevelésű magyarja, Holman Dávid szerezte a szépítő gólt csereként, aligha javított a pozsonyi hangulaton. Gyenge játékkal és balhékkal a háta mögött készül a Slovan a Fradi ellen.

Borítókép: Vladimír Weiss, a Slovan Bratislava vezetőedzője a Dinamo Batumi elleni meccs után még megjelent a sajtótájékoztatón (Fotó: Skslovan.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.