Egykori magyar tehetségével is szembe kell néznie a Fradinak

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapján elérhetővé váltak a Ferencváros és Slovan Bratislava keretei, amelyekkel a két futballklub készül az egymás elleni párharcra a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. A Fradi továbbra is nélkülözi egyik legjobb csatárát, a pozsonyiak viszont számítanak Holman Dávidra.

Magyar Nemzet
2022. 07. 15. 12:39
Holman Dávid
Forrás: Facebook.com/SKSlovanBratislava1919
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is ott van a Slovan Bratislava BL-keretében az ötszörös magyar válogatott szélső, Holman Dávid. Tekintve, hogy a tavalyi sérüléséig alapembere volt a pozsonyi együttesnek Holman, ez talán nem olyan nagy meglepetés, de mivel az elmúlt hetekben a távozásáról pletykáltak, mégsem volt biztos, hogy a Fradi ellen is pályára léphet. Most úgy tűnik, hogy igen.

 

Holman szerződése jövő nyáron jár le a Slovannal, ám a hírek szerint nem kíván hosszabbítani, így pedig az eladásán dolgoznak. A szlovák bajnok első fordulós BL-selejtezőjének mindkét meccsén pályára lépett a grúz Dinamo Batumi ellen. Mivel a Fradi elleni párharcra is tagja maradt a BL-keretnek, jó eséllyel pályára léphet volt klubja ellen, hiszen Holman az FTC-ben lett profi labdarúgó, ott mutatkozott be az NB I-ben, s 29 meccsen három gólt szerzett az első csapatban.

BATIK Bence; MMAEE, Ryan
Ryan Mmaee egyelőre nem játszhat Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ami a Fradi keretét illeti, Sztanyiszlav vezetőedző nem változtatott a kazah Tobol ellen nyerő névsoron. Ez egyben azt jelenti, hogy a klub három meghatározó játékosa, a középpályás Muhamed Besics, a szélső Olekszandr Zubkov és a sérüléssel bajlódó csatár, Ryan Mmaee sem léphet pályára a Slovan ellen. Az előző idényben Mmaee 17 gólt szerzett, amivel a csapat egyik legjobbja volt.

Csercseszov nem veti be rajtuk kívül a hosszú sérülésből felépülő Sigér Dávidot, a nagy ígéretként szerződtetett Zseljko Gavricsot és az újonnan érkező Rasmus Thelandert sem.

A Slovan elleni BL-selejtező első mérkőzését szerdán rendezik a Groupama Arénában, s a jegyeket már el is kapkodták a szurkolók a szlovák klub elleni presztízsmeccsre.

Borítókép: Holman Dávid a Slovan Bratislava mezében (Fotó: Facebook.com/SKSlovanBratislava1919)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.