Reptéri káosz Frankfurtban, klasszisunk orra előtt ment el a járata

Háromnaposra hosszabbodik Halász Bence és Németh Zsolt hazautazása az atlétikai világbajnokságról.

Magyar Nemzet
Forrás: SzPress Hírszolgálat2022. 07. 18. 17:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokból, Eugene-ből magyar idő szerint vasárnap 19 órakor indult el hazafelé az edzőjével együtt Halász Bence, aki az egyéni csúcsát 80,15 méterre javítva az ötödik helyen végzett kalapácsvetésben a világbajnokságon. Ha minden úgy alakul, ahogy remélték, hétfőn este a vacsorájukat már Szombathelyen, a szeretteik körében költhették volna el. A kellemetlen meglepetés Európába érkezve, a frankfurti repülőtéren érte a két magyar sportembert, amiről elsőként Halász Tamás, a Dobó SE 2019-ben vb-bronzérmes atlétájának édesapja számolt be az SzPress Hírszolgálatnak.

– Késve érkeztek Denverből Frankfurtba, hiába iparkodtak és álltak be a sorba a beszállításnál, az Austrian Airlines gépe, tartva magát a menetrendhez, az orruk előtt gurult ki a kifutópályára, így nemcsak Bence és Németh Zsolt, az edzője maradt hoppon, hanem velük együtt még sokan mások is, akik Bécsbe igyekeztek – tudósított a sikeres magyar atléta édesapja.

Németh Zsolt rutinos utazóként megpróbálta menteni a menthetőt, beállt abba a több mint százméteres (!) sorba, ami a légikikötő központi információs pultjához vezetett.  A pórul járt, a csatlakozásukat lekésett utasok között abban reménykedett, hogy sikerül átfoglalni a jegyüket a 16.50-kor Bécsbe induló járatra, ami még mindig egészen jó megoldásnak ígérkezett.

– Sajnos hiába araszoltam előre közel két órán keresztül, nem fértünk fel a gépre, csak arra, ami kedden reggel 8.20-kor indul Frankfurtból Bécsbe. Remélem újabb meglepetésben már nem lesz részünk, bár a globális légi közlekedési káosz közepette erre sem mernék fogadást kötni – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Németh Zsolt. – Nem festem az ördögöt a falra, Bencével együtt kedden délben most már tényleg szeretnénk otthon ebédelni, ha már a hétfő esti szombathelyi vacsoránkról lemaradtunk. Kimondani is rossz, de vasárnap este héttől minimum 41 óra fog eltelni, amíg az újratervezett utazásunk végén hullafáradtan, de megnyugodva Szombathelyen leszünk – fejezte ki a reményét Frankfurtból Németh Zsolt, aki még a tengerentúlon megszabadult a hosszú szakállától, miután ennek feltételeként Halász Bence a világbajnokságon pályafutása első nyolcvan méternél nagyobb dobásával rukkolt ki.

Borítókép: Halász Bence és az immár szakáll nélküli edzője, Németh Zsolt a frankfurti repülőtéren ragadt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.