Sainz felejthetetlen napja, Hamilton negatív rekordja

Nagy megelégedettséggel tölthette el mindhárom pilótát, hogy a pódiumon végzett a Formula–1-es Brit Nagydíjon. Carlos Sainz vasárnap első futamgyőzelmét aratta, Sergio Pérez a mezőny végéről zárkózott fel a második helyre, míg a harmadik Lewis Hamilton a hazai közönsége előtt ünnepelhette idénybeli harmadik dobogós helyezését.

Magyar Nemzet
2022. 07. 04. 6:12
NORTHAMPTON, UNITED KINGDOM - JULY 03: Carlos Sainz of Spain and Scuderia Ferrari and Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes AMG Petronas F1 Team celebrate victory after the race of the British Grand Prix at Silverstone on July 3, 2022 in Northampton, United Kingdom. Jose Hernandez / Anadolu Agency (Photo by Jose HERNANDEZ / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Sainznak (Ferrari) 150 futamot kellett teljesítenie, mire először győzött a Formula–1-ben, nála csak Sergio Pérez várt többet az első sikerére. A spanyol pilótának nem volt könnyű nagydíja Silverstone-ban , (Red Bull) többször is megelőzte, valamint folyamatosan azt kellett hallgatnia a rádión, hogy Charles Leclerc (Ferrari) gyorsabb nála. Emiatt Sainz egy ponton el is engedte a csapattársát, a verseny végén azonban rámosolygott a szerencse, és egy biztonsági autós szakasz esélyt adott neki a futamgyőzelemre. A 27 éves pilóta ezúttal élt is a lehetőséggel.

– Nem tudom, mit mondjak. Első futamgyőzelem, a Ferrarival, Silverstone-ban, ennél nem is kívánhatnék többet. Ez egy különleges nap és különleges hétvége, amit soha nem fogok elfelejteni – lelkendezett a Ferrari pilótája. – Nehéz futam volt. Küszködtem az autó egyensúlyával, főleg az első etap alatt, amikor közepes abroncsokat használtam. Hittem benne, hogy győzhetek, és nem szakadhattam le nagyon. Ezen voltam, aztán a biztonsági autó beküldése reményt adott nekem. Gondolhatják, mennyire ideges voltam az újraindításkor, hiszen tudtam, hogy kaptam egy esélyt a győzelemre.

Sergio Pérez (Red Bull) egy rajt utáni koccanás eredményeként visszaesett a mezőny végére, ahonnan végül nagy csatározások árán sikerült felkapaszkodnia a második helyre.

– Fantasztikus volt ez a felzárkózás. Nem adtuk fel, a végén pedig lehetőséget kaptunk az előrelépésre. Nagyszerű csatákat vívtam Charles-lal és Lewisszal. Egészen elképesztőek voltak az utolsó körök! – idézte fel a mexikói versenyző, majd a rajt utáni koccanásáról is beszélt. – Egyszerűen összenyomtak, nem tudtam sehova kitérni. Charles a belső, Max pedig a külső íven volt. Az első szárnyam megsérült, ki kellett cserélni. Emiatt az utolsó helyre kerültem, onnan sikerült felkapaszkodni.

A futamon egy ideig volt rá esély, hogy Lewis Hamilton (Mercedes) hosszú kihagyás után felállhat a dobogó legfelső fokára, de a biztonsági autó okozta kavarodásból ő nem jött ki jól, és maradt a harmadik helyen. A hétszeres világbajnok ezzel negatív rekordot döntött, Formula–1-es pályafutása során először fordult vele elő, hogy tizenegy futamon keresztül nyeretlen maradt. Ugyanakkor a Mercedes idei formáját tekintve a hazai közönség előtt elért dobogós helyezés jó eredmény, ráadásul úgy tűnik, a német istálló egyre csökkenti a hátrányát a két topcsapathoz, a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest.

– Gratulálok Carlosnak. Mindent beleadtam ma, megpróbáltam levadászni a Ferrarikat, de túl gyorsak voltak ma. A futam végén Checóval (Pérez – a szerk.) csatáztam. Az egyenesekben túl nagy volt a sebességük hozzánk képest, de hálás vagyok a csapat kemény munkájáért, amelynek köszönhetően fejlesztéseket hoztunk erre a futamra. Közelebb kerültünk a Red Bullhoz és a Ferrarihoz, folytatnunk kell a munkát. Fantasztikus dolog, hogy dobogóra állhattunk – jelentette ki Hamilton.

Borítókép: Carlos Sainz első futamgyőzelmét ünnepli (Fotó: Jose Hernandez/Anadolou Agency/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.