Verstappen egy hajszállal maradt le, Sainz először a pole-ban

Carlos Sainz pályafutása során először indulhat az élről egy Formula–1-es futamon, miután megnyerte a szombati időmérő edzést Nagy-Britanniában. A spanyol mögé Max Verstappen és Charles Leclerc sorakozhat majd fel a rajtrácsra.

Magyar Nemzet
2022. 07. 02. 17:12
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr drives in rain during the second qualifying session for the Formula One British Grand Prix at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on July 2, 2022. (Photo by Ben Stansall / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki nap leggyorsabb pilótája Carlos Sainz (Ferrari) volt Silverstone-ban, de (Mercedes) is jó napot zárt a hazai pályán, mindkét tréningen a második helyet szerezte meg. A szombati szabadedzésen az elmúlt hat futamból ötöt megnyerő (Red Bull) állt az élre, mögötte Sergio Pérez (Red Bull), Charles Leclerc (Ferrari), George Russell (Mercedes), Hamilton és Sainz volt a sorrend.

Délutánra leszakadt az ég, ez viszont nem járt nagy kavarodással a Q1-ben. Ismét Verstappen volt a leggyorsabb, a kiesők között pedig Alex Albon (Williams), Kevin Magnussen (Haas), Sebastian Vettel (Aston Martin), Mick Schumacher (Haas) és Lance Stroll (Aston Martin) szerepelt.

A második szakasz kezdetére rosszabbá váltak a körülmények. Ezzel Nicholas Latifi (Williams) járt jól, aki a tizedik helyen továbbjutott a Q3-ba – F1-es pályafutása során először. A kanadai pilóta időben teljesítette a mért körét, és az egyre erősödő esőben néhányan már nem tudták megelőzni. A Williams bokszában így nagy volt az öröm, Pierre Gasly (Alpha Tauri), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Cunoda Juki (Alpha Tauri), Daniel Ricciardo (McLaren), valamint Esteban Ocon kevésbé lehettek boldogok, ugyanis ők búcsúztak a szakasz végén, amit Verstappen nyert meg.

A holland címvédő folyamatosan hibázgatott a Q3-ban, ennek ellenére szinte végig ő dominált. Szinte! Ugyanis az időmérő leintése után Sainz még befejezhette a körét, és egy hajszállal az addig vezető Verstappen elé került, első pole pozícióját szerezve ezzel. A Red Bull világbajnoka indul mellőle vasárnap, míg Leclerc és Pérez foglalja majd el a második sort a 16 órakor rajtoló Brit Nagydíjon.

A teljes rajtsorrend:
    1. sor:
Carlos Sainz (spanyol, Ferrari)
Max Verstappen (holland, Red Bull)
    2. sor:
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
    3. sor:
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
Lando Norris (brit, McLaren)
    4. sor:
Fernando Alonso (spanyol, Alpine)
George Russell (brit, Mercedes)
    5. sor:
Csou Kuan-jü (kínai, Alfa Romeo)
Nicholas Latifi (kanadai, Williams)
    6. sor:
Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)
Valtteri Bottas (finn, Alfa Romeo)
    7. sor:
Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)
Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren)
    8. sor:
Esteban Ocon (francia, Alpine)
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)
    9. sor:
Kevin Magnussen (dán, Haas)
Sebastian Vettel (német, Aston Martin)
    10. sor:
Mick Schumacher (német, Haas)
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: Ben Stansall/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.