Civic elárulta, mi lesz a Ferencváros taktikája kedden a Qarabag ellen

A Bajnokok Ligája selejtezőjében az első meccsen meggyűlt a baja a Qarabag gyors támadóival, hol talpon maradva, hol becsúszva, hol felugorva kellett szerelnie, de Eldar Civic biztos pont a Ferencváros védelmében. A 26 éves, 24-szeres bosnyák válogatott védővel a Nemzeti Sport készített interjút.

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu2022. 08. 06. 10:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az 1-1 végül is jó eredmény?
– Miután idegenben értük el, igen, ez rendben van. A magam részéről legalábbis előre aláírtam volna. Persze jó lett volna nyerni, volt is rá lehetőségünk, de összességében nem lehetünk elégedetlenek a döntetlennel. Mégiscsak a Qarabag játszott hazai környezetben, csaknem harmincezer szurkoló buzdította a lelátóról, ha valaki, mi jól tudjuk, hogy a drukkerek támogatása mekkora pluszt jelent.

– A második félidőben teljesen átalakult a Ferencváros védelme, sérülés miatt Samy Mmaeét, majd Mats Knoestert is le kellett cserélni. Mekkora problémát okoz egy ilyen szituáció a szélső védőknek?
– Nem megszokott helyzet volt, de minden megtörténhet. Huszonhat éves múltam, megtanultam, a pályán mindenre fel kell készülni. Valóban nem volt egyszerű szituáció, hogy mind a két belső védőnket le kellett cserélni, de azért ilyen erős a keretünk, hogy a helyükre érkezők ugyanolyan magabiztossággal megoldják a feladatot. Nem is kaptunk utána gólt. Ettől függetlenül bízom benne, mindketten felépülnek a visszavágóra, és a legjobb összeállításunkban vághatunk neki a Qarabag elleni összecsapásnak.

– Az azeriek elleni visszavágón tökéletesen össze kell dolgozniuk. Mire kell majd leginkább odafigyelni?
– Ki kell húznunk a méregfogukat. A szakmai stáb elemzi az első találkozó tapasztalatait, a második mérkőzésre nyilvánvalóan még okosabbak leszünk. Azt eddig is tudtuk, hogy átlag feletti gyorsaságú csatáraik és szélsőik vannak, ezt Bakuban bizonyították is. Nem volt egyszerű feltartóztatni őket, ha meglódultak a labdával, észnél kellett lenni. Budapesten fontos lesz, hogy hamar letörjük a lelkesedésüket, mindenképpen meg kell akadályoznunk, hogy felgyorsuljanak.

– Mekkora előny, hogy a visszavágót a Groupama Arénában játsszák?
– Az eredmény ismeretében mindenképpen az. Támogatnak a szurkolóink, jó érzés, hogy ismét pillanatok alatt eladták az összes jegyet. Kiélezett visszavágó lesz, alighanem apróságok döntenek a továbbjutásról. De már most minden idegszálunkkal a meccsre összpontosítunk.

A Nemzeti Sport teljes cikke ITT olvasható el.

Ha az idegenbeli 1-1-es döntetlen után az FTC a kedd esti, 20 órakor kezdődő találkozón legyőzi a Qarabagot, a BL rájátszásában lesz érdekelt, ott pedig a moldovai Sheriff Tiraspol vagy a cseh Viktoria Plzen lenne az ellenfele. E párharc visszavágóját is kedden, 19 órai kezdettel játsszák, az első meccs után 2-1-re vezetnek a csehek. A képlet egyszerű. A BL rájátszásában nyerő csapat a Bajnokok Ligája, a vesztes fél pedig az Európa-liga csoportszakaszába léphet tovább. Amennyiben a Groupama Arénában a Qarabag jut tovább, akkor a Fradi az ír Shamrock Roversszel vagy az északmacedón Skupival találkozik a az Európa-liga-selejtező negyedik, utolsó fordulójában.

Borítókép: Eldar Civic biztos pont a Ferencváros védelmében (Forrás: Nso.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.