Hamilton átverte az FIA-t: Utálom, ha megmondják, mit csináljak

Lewis Hamilton, a Formula–1 hétszeres világbajnoka bevallotta, hazudott a Nemzetközi Automobil-szövetségnek (FIA), hogy kibabrálhasson velük.

Magyar Nemzet
2022. 08. 11. 15:08
F1 Austrian Grand Prix Paddock Before The Race
Lewis Hamilton of Mercedes walks the paddock before the Formula 1 Austrian Grand Prix race at Red Bull Ring in Spielberg, Austria on July 10, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Vanity Fairnek adott interjújában több témát is érintett. A hétszeres világbajnok többek között beszélt a tavalyi idényzáróról, a nagy visszhangot kiváltó Abu-Dzabi Nagydíjról, ahol elbukta az újabb vb-címet. A brit pilóta emellett beszélt az ékszerviselési tilalomról is beszélt.

A Formula–1 egyik versenyigazgatója, Niels Wittich vetette fel, hogy be kellene tartatni a versenyzőkkel olyan szabályokat, amelyek eddig is érvényben voltak, de mindenki figyelmen kívül hagyta őket. Ezek közé tartozik az ékszerviselési tilalom is, amelyet a pilóták biztonsága érdekében hoztak, és amelyet Hamilton rendszeresen megszeg, piercingekkel versenyez. A 37 éves pilóta nem véletlenül lázadni is kezdett a szabályozás ellen, Miamiban szinte karácsonyfaként tündökölt, ékszerek sokaságát aggatva magára. Akkor azt is elmondta, továbbra is fittyet fog hányni erre a megszorításra, mert vele úgyis kivételt tesznek, és egy meg nem nevezhető testrészén két olyan piercingje is van, amelyektől egyébként nem is tudna megszabadulni. Látszólag Hamilton kerekedett felül a vitában, átmenetileg engedményeket kapott.

F1 Grand Prix of Miami - Practice
Lewis Hamilton a Miami Nagydíj sajtótájékoztatóján Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images North America/AFP

Az ékszervita pedig az elmúlt hónapokban lecsendesült, de a brit versenyző most felelevenítette a történteket. Az interjúban bevallotta, valójában átverte a Nemzetközi Automobil-szövetség embereit, csak provokálni akarta őket.

– Az emberek szeretik, ha erő van a birtokukban. Én már gyerekként sem viseltem jól, ha megmondták, mit csináljak. Ezt a szabályt pedig kifejezetten ellenem hozták, hiszen én vagyok az egyetlen a mezőnyben, aki ékszer visel – vélekedett a sportág legsikeresebb pilótája. – Csak át…m őket. Nincs több piercingem. De szórakoztatott az a gondolat, hogy azon agyalnak, a fenébe is, még a heréit is átszúratta?

 

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.