Marco Rossi Rómában is népszerű figura

Ellepték a Lazio-mezes alakok a római Foro Italicót, ahol az úszó Európa-bajnokság zajlik. A sportkomplexum része ugyanis a Stadio Olimpico is, ahol 18.30-kor kezdődik a Lazio–Bologna futballmeccs a Serie A első fordulójában. Gyors és hangsúlyozottan nem reprezentatív felmérésünk szerint Marco Rossi a legnépszerűbb „magyar” Rómában, bár ez aligha meglepetés.

2022. 08. 14. 17:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem valószínű, hogy valaha volt annyi Ciro Immobile-mez úszóverseny közvetlen környezetében, mint ma délután Rómában. A Lazio-drukkerek láthatóan szeretik csapatuk kapitányát és Serie A-gólrekorderét, a legtöbb szurkoló az ő nevével ellátott mezben jelent meg a Stadio Olimpicónál, ahol szűk másfél órával a mérkőzés kezdete előtt már kezdtek kialakulni a sorok a stadionba való beléptetésnél.

Néhány drukkerrel beszélgetve a következő megállapításokat tehetjük:
– A magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya, Rómában is népszerű, szívesen látnák őt dolgozni az olasz futballban is.
– A magyar válogatott kemény dió a Nemzetek Ligájában, de az olaszok arra számítanak, hogy végül beigazolódik a papírforma, és az ő válogatottjuk a mienk előtt végez a közös csoportban, amelyet jelenleg Magyarország vezet a németek, az olaszok és az angolok előtt.
– Két aktív magyar futballista neve mond errefelé valamit: Szoboszlai Dominiké és Gulácsi Péteré. 
– Mindez azt is jelenti, hogy a Serie A-ban legutóbbi magyarként huzamosabb időt eltöltő nem ragadt meg az olasz emlékezetben, pedig ő pont a Lazio mostani ellenfelénél, a Bolognában játszott 2019-ig.
– Az úszó Eb-ről hallottak, de ők most a foci miatt érkeztek.

Dióhéjban összefoglalva. A Foro Italico környékén egyébként már délután kettő óta közúti lezárások vannak, az úszó Eb médiatribünjén pedig este tíz után nem lehet dolgozni biztonsági okok miatt. Addigra rég véget ér a Lazio meccse, így rejtély, hogy miért.

Borítókép: Lazio-drukkerek várják a Serie A-nyitányt (Fotó: a szerző)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.