„Teljesen nyilvánvaló, hogy ki nyeri idén az Aranylabdát”

A Real Madrid ott folytatta az új idényben, ahol befejezte az előzőben: trófeát nyert. Az Európai Szuperkupát csúcsbeállítást jelentő ötödik alkalommal hódította el a klub. Karim Benzema újra gólt lőtt, lehagyta Raúlt.

Magyar Nemzet
2022. 08. 11. 7:54
null
Real Madrid players celebrate with the trophy after the UEFA Super Cup football match between Real Madrid vs Eintracht Frankfurt in Helsinki, on August 10, 2022. - Real Madrid won the match 2-0. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP) Fotó: AFP/JAVIER SORIANO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meccs előtt sem volt kérdéses, de a pályán is bizonyította a Real Madrid, hogy jobb csapat, mint az Eintracht Frankfurt. A 2-0-s győzelem ezúttal az Európai Szuperkupa megnyerését jelentette a spanyol sztárklub számára.

– Nem volt szükségem erre a győzelemre, hogy tudjam, mennyire sikeréhes a csapatom – szögezte le Carlo Ancelotti, a Real Madrid olasz vezetőedzője, aki 2003, 2007 (Milan) és 2014 (Real Madrid) után negyedik Szuperkupáját is megnyerte, ezzel egyedüli csúcstartó lett a trénerek között.

Egy éve, amikor átvettem a csapatot, senki sem bízott benne, hogy ilyen erősek leszünk. Nagyon sokat fejlődtünk, de még mindig van feljebb.

Nem túl biztató kilátások a riválisok számára…

Az olasz szakember két kulcselemet emelt ki, amelynek szerepe volt a sikerben: a Real Madrid a Spanyol Szuperkupa és a Bajnokok Ligája döntője után harmadik 2022-es fináléjában sem kapott gólt, ez is hozzájárult ahhoz, hogy a vezetés megszerzése meghatározta a Szuperkupa-meccs alakulását.

Az első gólban volt szerepe a véletlennek is, ugyanakkor éppen ott helyezkedett, ahová felrajzoltuk a taktikai táblán, az elemzéseinkből tudtuk, hogy a hosszú kapufánál gyengébb a védekezésük a pontrúgásuknál.

 Utána uraltuk a mérkőzést, nem vállaltunk felesleges kockázatot.

Az idényre előretekintve Ancelotti elárulta, hogy idén többet fog rotálni, mint a tavalyi szezonban, a legnagyobb kihívásnak pedig a novemberben és decemberben sorra kerülő világbajnokság utáni időszakot tartja.

– Különös idény lesz. Akik a világbajnokságra készülnek, mindent megtesznek majd, hogy készen álljanak a megméretésre. A vb előtt nem lesznek problémáink, utána viszont számolnunk kell a játékosok fáradtságával, hiszen általában a világbajnokság után vakációzni mehetnek, most nem ez lesz a helyzet – mondta az olasz szakember.

Az első gólpasszt jegyző Casemirót választották a mérkőzés legjobbjának. A brazil középpályás ezzel a játékkal reagált arra, hogy az átigazolási időszakban új posztriválist kapott Tchouaméni személyében.

– Ez a klub a trófeákért él. Megérdemeltük a győzelmet, mert uralmunk alatt tartottuk a mérkőzést – mondta Casemiro, aki szerint a legjobb helyzetben van. – Vannak olyan dolgok a futballban, amit nem lehet megmagyarázni.

Nekem könnyű dolgom van, mert Modric és Kroos, a világ legjobb középpályásai mellett játszom, fél pillantásokból is értjük egymást. Sokáig fognak emlékezni erre a középpályás sorra.

Casemiro Benzemát is dicsérte, és hasonló véleményt fogalmazott meg, mint korábban Lionel Messi. A francia támadó lőtte az Európai Szuperkupa-meccs második gólját, így már 324 találatnál jár a Real Madrid mezében, megelőzve Raúlt (323). Karim Benzema előtt már csak (451) áll.

– Karim a világ legjobb középcsatára, nagyszerűen érti és érzi a játékot. Az utóbbi két évben még egy lépést feljebb lépett.

Teljesen nyilvánvaló, hogy nyeri idén az Aranylabdát.

Borítókép: megvan az újabb trófea (Fotó: AFP/Javier Soriano)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.