Semmi meglepetés, trófeával kezdte az idényt a Real Madrid

A Real Madrid magabiztosan legyőzte az Eintracht Frankfurtot Helsinkiben, ezzel a sikerrel ötödször is megnyerte az Európai Szuperkupát, beállítva a Milan és a Barcelona rekordját.

Magyar Nemzet
2022. 08. 10. 22:53
null
Real Madrid's Austrian defender David Alaba (2R) celebrates scoring his team's first goal with teammates during the UEFA Super Cup football match between Real Madrid vs Eintracht Frankfurt in Helsinki, on August 10, 2022. (Photo by Olga MALTSEVA / AFP) Fotó: AFP/OLGA MALTSEVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol bajnokság hét végi rajtja előtt első tétmeccsét Helsinkiben vívta a Real Madrid, ahol a Bajnokok Ligája címvédője az El-győztes Eintracht Frankfurttal mérkőzött meg az Európai Szuperkupáért . A két csapat kapitánya – illetve Sebastian Rode – ünnepélyesen be is hozta a tavasszal nyert trófeát a meccs elején.

Sőt, a Real a kezdőcsapatán sem változtatott a BL-döntőhöz képest, a nyáron érkezett Rüdiger és Tchouaméni a kispadon várt bevetésre, ahogy a Frankfurt egyetlen korábbi Szuperkupa-győztese, Mario Götze is.

Az is kiderült, hogy a félautomata technológia egyelőre nem jelenti azt, hogy nem kellene végigengednie a lest látó partjelzőnek az akciót, Lindström meg is dolgoztatta szabálytalan pozícióból indulva Courtois-t. Néhány perccel később pedig Kamada lövésénél már valóban szükség volt a Real belga kapusának védésére.

A Frankfurt világossá tette, hogy nem izgatja a papírforma, de a Real sem akart adósa maradni a riválisnak: Vinícius lövésénél már Trapp kapuson is túljutott a labda, de Tuta bravúros mentéssel szögletre tisztázott.

A 37. percben viszont nem volt menekvés: Benzema fejese után bólintotta középre a labdát, s míg a brazil felé három frankfurti – köztük a kapus – is mozdult, David Alaba teljesen egyedül maradt, és néhány méterről csak az üresen tátongó kapuba kellett juttatnia a labdát. Az osztrák játékos góljának köszönhetően a Real 1-0-s előnnyel fordulhatott a folytatásra.

Alaba lőtte az első gól (Fotó: AFP/OLGA MALTSEVA)

A második félidőben Vinícius került ismét közel a gólszerzéshez, megpattanó lövését bravúrral hárította Trapp. Casemiro távoli lövésénél a keresztléc segítette ki a német kapust, aki a 65. percben viszont Benzema lövésénél csúnyán a labda mellé nyúlt. (2-0)

Oliver Glasner nem nyugodott bele a papírforma-vereségbe, sorra küldte be a padról a támadóit, köztük a világbajnok Götzét is. A Real Madrid azonban hátul is olyan magabiztosan játszott, hogy ekkor már semmiképpen nem volt benne a levegőben, hogy a Frankfurt szenzációt okozzon. Ezzel együtt a német klub nem vallott szégyent, legalább nem szaladt bele 6-1-es zakóba...

A Real Madrid vitán felül megérdemelten szerezte meg újabb trófeáját, az Európai Szuperkupát története során ötödször, beállítva a Milan és a Barcelona csúcsát. Carlo Ancelotti pedig továbbra is hibátlan vezetőedzőként Szuperkupa-meccsen, négy sikerével immár egyedüli rekorder, ahogy hatvanhárom évesen ő lett a legidősebb szakvezető is, aki Európai Szuperkupa-győzelemre vezette csapatát.

Jól indult az idény a spanyol sztárgárda számára.

Európai Szuperkupa
Real Madrid–Eintracht Frankfurt 2-0 (1-0)
Gólszerző: Alaba (37.), Benzema (65.)

Borítókép: Elmaradt a meglepetés, a Real legyőzte a Frankfurtot (Fotó: AFP/OLGA MALTSEVA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.