Petry Zsolt peren kívül megegyezett a Herthával

A korábbi 38-szoros magyar válogatott labdarúgó, Petry Zsolt peren kívül megegyezett a vele tavaly áprilisban szerződést bontó német élvonalbeli Hertha BSC-vel, miután a lapunknak adott interjúban megfogalmazott politikai véleményét Németországban kifogásolták. A munka nélkül maradt kapusedző már előrenéz: számítógépes tanfolyamra készül.

Magyar Nemzet
2022. 09. 19. 17:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Petry Zsoltot 2021. április 6-án mentették fel munkavégzése alól a Herthánál, miután politikai véleményt fogalmazott meg a lapunknak adott interjúban. A kapusedző nem érezte igazságosnak a véleménye miatt meghozott döntést, ezért perre vitte a dolgot.

A tárgyalás eredetileg idén április 21-én indult volna, ám Petry ügyvédje halasztást kért, így szeptemberre tették át a tárgyalást. Végül a két fél peren kívül megegyezett.

– A jövőmet illetően több elképzelésem van, jelenleg annyi bizonyos, hogy októbertől beiratkozom egy németországi számítógépes tanfolyamra – idézte Petryt a Bors, amely a peren kívüli megegyezésről is beszámolt.

Mint ismert, Petry Zsolt még a Hertha kapusedzőjeként adott lapunknak egy főként futballról szóló interjút, amelyben politikailag szenzitív témában is megfogalmazta gondolatait. A Hertha arra hivatkozva szüntette meg a magyar edző munkaviszonyát, hogy az általa nyilvánosan elmondott vélemény ellentétes a sokszínűség mellett elkötelezett klub alapértékeivel, amely a korábban aláírt a sokszínűség chartáján alapul.

Borítókép: Petry Zsolt (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.