Visszatér a Juventushoz? Conte reakciója mindent elárult

Az olasz rekordbajnok Juventus nem az elvárásoknak megfelelően teljesít, ezért időről időre felröppen a pletyka, hogy Massimiliano Allegri hamarosan új állás után nézhet. A Tottenham Hotspurt irányító Antonio Conte reagált arra a felvetésre, miszerint ő válthatja honfitársát a kispadon.

Magyar Nemzet
2022. 09. 29. 17:46
Antonio Conte
Tottenham Hotspur's Italian head coach Antonio Conte gestures during the UEFA Champions League, group D, first leg football match between Sporting Lisbon and Tottenham Hotspur at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on September 13, 2022. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP) Fotó: AFP/PATRICIA DE MELO MOREIRA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Antonio Conte csapatára, a Tottenham Hotspurre a bajnoki idény talán legfontosabb mérkőzése, az Arsenal elleni vár (szombat, 13.30, tv: Spíler 1), de ahelyett, hogy az olasz menedzsernek az észak-londoni derbiről kellene megfogalmaznia a gondolatait, a meccs előtti sajtótájékoztatón korábbi együtteséhez való lehetséges visszatéréséről kérdezték.

Az 53 éves szakember ugyanis játékosként a Juventus legendája volt, majd két időszakot vezetőedzőként is eltöltött a Zebráknál, és most, hogy Massimiliano Allegri távozása a levegőben lóg, Conte neve is felmerült a potenciális utódjelöltek között. Ő azonban elutasító választ adott a klubváltást firtató kérdésekre.

– Ez hihetetlen – mondta nevetve a szenvedélyes tréner. – Az én meglátásomban jelen pillanatban ez a kérdés tisztességtelen a Juventus vezetőedzőjével és velem szemben is, hiszen a Tottenhamnél dolgozom. Csak most kezdődött el az idény. Számtalan alkalommal beszéltem már erről a témáról, és elmondtam, hogy élvezem a Tottenhamnél való munkát. Az egész szezon előttünk áll, hogy a klub és az én számomra is a lehető legjobb megoldást találjuk meg, de mint mondtam, jól érzem magam itt. Remek a kapcsolatom a tulajdonossal és Fabio Paraticivel (ügyvezető igazgató – a szerk.) is. Nem hiszem, hogy bármilyen probléma is felmerülne köztünk a jövőben. Aláírtuk a szerződést, szóval nem akarok arról hallani, hogy más klubbal hoznak szóba – jelentette ki rendkívül határozottan Conte.

Allegri állása amiatt került veszélybe, hogy a Juventus ezúttal sem az elvárásoknak megfelelően kezdte az idényt. Az olasz rekordbajnok mindössze kétszer győzött a Serie A első nyolc fordulójában, a Bajnokok Ligája csoportkörében pedig eddig mindkét találkozóját elveszítette. A klub vezetőségéből Pavel Nedved alelnök már Allegri menesztése mellett szólalt fel, de Andrea Agnelli elnök egyelőre nem akarja elengedni az olasz edző kezét.

 

Borítókép: Antonio Conte a Sporting elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen (Fotó: MOREIRA/AFP/Patricia de Melo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.