A Chelsea kivívta a csoportelsőséget a szép gólok meccsén

A Chelsea labdarúgócsapata is ott lesz a kieséses szakaszban a Bajnokok Ligájában, miután a Salzburg otthonában aratott 2-1-es győzelmével kedden bebiztosította a csoportelsőségét. Az osztrákoknak is van még esélyük a továbbjutásra, ahogy a Sevillának is, amely az FC Köbenhavnt múlta felül a másik kora esti mérkőzésen.

Magyar Nemzet
2022. 10. 25. 20:47
Kai Havertz Chelsea
Fotó: JOE KLAMAR Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pályán nem látszott meg, hogy az E csoportban éllovas Chelsea-t és a második Salzburgot csupán egy pont választja el egymástól a tabellán. Ausztriában az angolok óriási mezőnyfölényben futballoztak az első félidőben, 70 százalékban birtokolták a labdát, és a helyzetekkel sem maradtak adósak, csak a salzburgi Philipp Kohn védéseinek volt köszönhető, hogy csupán egygólos előnnyel a birtokában vonult az öltözőbe a kétszeres BL-győztes.

Az első negyvenöt perc egyetlen találatát Mateo Kovacic szerezte. Christian Pulisic küzdött meg a játékszerért a Salzburg tizenhatosában, aztán a horvát középpályáshoz passzolt. Kovacic a tizenhatos vonaláról, egy furcsa mozdulattal küldte meg a labdát a kapu felé, ami a jobb felsőben landolt. (0-1) Pierre-Emerick Aubameyang folytathatta volna a gólgyártást, de mindhárom helyzete kihasználatlanul maradt.

Nagyon bánhatta ezt a szünet után a Chelsea, mert a Salzburg a második félidőben nagyobb fokozatra kapcsolt, és szinte azonnal kiegyenlített. Egy szép támadás végén Junior Adamu volt eredményes a 49. percben. (1-1)

Végül Kai Havertz lett az angolok nyerőembere. A támadó középpályás eddig több sárga (3) lapot gyűjtött be az idényben, mint amennyi gólt szerzett (2), de a Red Bull Arenában megvillant, és távoli bombájával nemcsak csapata továbbjutását, hanem a Chelsea csoportelsőségét is bebiztosította. A Salzburg egyelőre a második, az utolsó fordulóban, az AC Milan elleni ki-ki meccsen dől el a sorsa.

Bajnokok Ligája, csoportkör, E csoport, 5. forduló:
Salzburg (osztrák)–Chelsea (angol) 1-2 (0-1)
gólszerző: Kovacic (23.), Havertz (64.), ill. Adamu (49.)

Az idényben eddig gyengén muzsikáló Sevilla mindössze két ponttal a tarsolyában várta a csoportkör utolsó előtti fordulóját a Bajnokok Ligájában. Ennek ellenére is volt még némi esélye a továbbjutásra, és ezt kedd este életben tartotta az FC Köbenhavn 3-0-s legyőzésével. A Borussia Dortmund ugyanakkor még összetörheti az álmaikat, ha este (21.00, tv: Sport 1) pontot szerez a Manchester City ellen a csoport másik meccsén.

Bajnokok Ligája, csoportkör, G csoport, 5. forduló:
Sevilla (spanyol)–FC Köbenhavn (dán) 3-0 (0-0)
gólszerző: Jusszef en-Neszir (62.), Isco (88.), Montiel (90+2.)

Borítókép: Kai Havertz (középen) győztes gólját ünnepli a társaival (Fotó: AFP/Joe Klamar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.