Az aranylabdás Karim Benzema kihagyja a foci vb-t – hivatalos

Szombati sérülése és az azt követő orvosi vizsgálatok után eldőlt, hogy Karim Benzema nem lesz ott a katari foci vb-n a címvédő francia labdarúgó-válogatottban. A Real Madrid 34 éves csatára, az Aranylabda legutóbbi győztese helyére hétfőig hívhat be új játékost Didier Deschamps szövetségi kapitány. Rájár a rúd a címvédőre.

Magyar Nemzet
2022. 11. 20. 7:26
BENZEMA, Karim
Saint-Denis, 2022. május 27. Karim Benzema, a Real Madrid játékosa csapata edzésén a Párizs melletti saint-denisi Stade de France stadionban 2022. május 27-én, a labdarúgó Bajnokok Ligája Liverpool FC - Real Madrid döntõje elõtti napon. A csúcstartó Real Madrid a 14., a Liverpool a hetedik trófeájáért küzd a labdarúgás legrangosabb európai kupasorozatának döntõjében. MTI/EPA/Yoan Valat Fotó: Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról szombaton beszámoltunk, megsérült a francia válogatott edzésén, ám akkor még nem lehetett tudni, hogy emiatt mekkora veszélyben forog a szereplése a katari foci vb-n. Késő este azonban a francia válogatott hivatalos Twitter-oldala közölte a szomorú hírt: Benzema combizomszakadás miatt nem tudja vállalni a játékot, így a Real Madrid csatára nem lesz ott Katarban.

– Rendkívül szomorú vagyok Karim elvesztése miatt, hiszen ő ezt a vb-t a fő céljává tette. Az újabb csapás ellenére teljes mértékben megbízom a csapatomban, mindent megteszünk, hogy megfeleljünk a ránk váró nagy kihívásnak – fogalmazott Didier Deschamps szövetségi kapitány.

Benzema is üzent a hivatalos Instagram-oldalán: – Soha nem adom fel, de most is gondolnom kell a csapatra. Az észszerűség azt súgja, hogy átadjam a helyemet valaki másnak, aki segíthet emlékezetessé tenni a világbajnokságot.

A franciák nagyon pechesek a világbajnokság előtt, hiszen az egyik legjobb formában lévő támadójuk, a Bundesliga góllövőlistáját vezető, lipcsei Christopher Nkunku szintén a válogatott edzésén sérült meg, ami miatt ő is lemarad a tornáról, az pedig már korábban eldőlt, hogy a 2018-ban világbajnok csapat belső középpályás duója, Paul Pogba és N’Golo Kanté ugyancsak sérülés miatt kihagyja a vb-t.

Deschamps-nak az első meccsüket megelőző napig, tehát hétfőig van lehetősége Benzema helyett egy másik játékost behívni a végleges, 26 fős keretbe. A francia sajtó szerint az AS Monaco támadója, Wissam Ben Yedder pótolhatja őt, aki október végén a Fradi ellen gólt lőtt az Üllői úton 1-1-re végződött Európa-liga csoportmeccsen.

Benzema 2018-ban nem volt ott a világbajnok francia válogatottban, amelynek hat évig nem volt a tagja, amiért szerepe volt korábbi csapattársa, Mathieu Valbuena zsarolásában. A Real sztárja végül tavaly nyert bűnbocsánatot Dechamps-tól, de nem adatik meg neki, hogy a vb-n ott legyen a címvédőként újra esélyesnek tartott csapatban Katarban.

1978 óta először fordul elő, hogy az aktuális aranylabdás nincs ott a világbajnoki mezőnyben, akkor a Mönchengladbach 1977 decemberében díjazott csatára, Allan Simonsen nem jutott ki a vb-re a dán válogatottal.

A franciák kedden Ausztrália ellen kezdik meg szereplésüket a vb D csoportjában, amelyben még Dánia és Tunézia lesz az ellenfelük. Benzema kiesése után is irigylésre méltóan erős a francia támadósor, amelynek többek közt és is a tagja.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Karim Benzema lemarad a katari foci vb-ről (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.