Karácsonyi ajándék az atlétika szerelmeseinek

Karácsonyi ajándékkal kedveskednek a sportág szerelmeseinek a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság szervezői. Már karácsony előtt, egészen pontosan december 12-étől lehet vásárolni belépőket a következő esztendő kiemelt sporteseményére.

Magyar Nemzet
2022. 11. 25. 12:08
null
20221028 budapest atletikai centrum hid avato es bokreta unnep sajtobejaras havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December 12-én megkezdődik a belépők árusítása a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra, tehát már karácsony előtt vásárolhatunk jegyet vagy azzal ajándékként meglephetjük a rokonainkat, barátainkat.

Az elérhető jegyárak és a különleges kedvezmények miatt mindenki számára hozzáférhető lesz a vb, így az összes rajongó láthatja majd például a világ leggyorsabb női és férfi 100 méteres sprintereit. Ott lehetnek, amikor Halász Bence, világbajnoki bronzérmes kalapácsvetőnk végre hazai közönség előtt küzdhet egy újabb dobogós helyezésért a világ legjobbjaival vagy repül a gátak felett az új Nemzeti Atlétikai Központban.

– Mindenki számára hatalmas élményt jelent majd az atlétikai világbajnokság. Ott lesznek a legjobb magyar atléták, akiknek most először adhatja meg azt a plusz erőt a tiszta szívből szurkoló magyar közönség, ami a csodához kell. Kilenc izgalmas napra készülünk, Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére, amelyet az egész világon több mint egymilliárd néző követ majd. Így lesz teljes a karácsony, hogy a szeretteinket meglephetjük egy különleges élménnyel, egy jeggyel vagy bérlettel az atlétikai világbajnokságra – mondta Schmidt Ádám, a 2023-as atlétikai világbajnokság kormánybiztosa.

A budapesti atlétikai vb minden napja izgalmas és emlékezetes pillanatokat ígér. Minden este lesznek döntők, és szinte minden este lesz magyar versenyző, akinek a hazai közönség szurkolhat. A délelőtti programok is izgalmas keverékét kínálják a versenyszámoknak és az atlétáknak. Hat utcai versenyt is rendeznek Budapest legszebb városrészeiben, a maraton rajtja és célja például a Hősök terén lesz.

Ezen az oldalon segítünk eligazodni a világbajnokság programjában. Megtudhatják például, hogy mikor lesz a súlylökő óriások, az igazi cowboy Ryan Crouser és a magyar származású Joe Kovács csatája vagy hogy mikor csap össze a napi 100 méter döntőjében a három szupersztár jamaicai sprinter, Shelly-Ann Fraser Pryce, Shericka Jackson és Elaine Thompson-Herah. Az is kiderül, hogy mikor láthatjuk majd versenyezni az elmúlt évtized legsikeresebb magyar atlétáját, a fedettpályás világbajnok Márton Anitát, aki az utolsó versenyére készül.

Borítókép: Schmidt Ádám csodára számít a budapesti világbajnokságon (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.