Marco Rossi: Soha nem felejtem el, mi történt Wolverhamptonban

A magyar labdarúgó-válogatott utolsó 2022-es meccsén a hosszabbításban szerezte meg a győztes gólt, és 2-1-re nyert Görögország ellen. Marco Rossi szövetségi kapitány összességében elégedett volt a látottakkal, de figyelmeztetett: nem lesz sétagalopp az Eb-selejtező.

2022. 11. 21. 7:20
Marco Rossi
20220324 Budapest Magyarország-Szerbia felkészülési labdarúgó mérkőzés Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: Marco Rossi szövetségi kapitány, Ádám Martin (18) Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott a Görögország elleni 2-1-es győzelemmel zárta a 2022-es esztendőt. A szövetségi kapitány, elégedetten nyilatkozott a lefújás után.

– A csapat, a srácok megérdemlik, megérdemelték, hogy olyan legyen az évzáró, mint amilyenre sikeredett. Természetesen szükségünk volt némi szerencsére is, de ahogyan mindig is mondtam, szerencse nélkül az élet is nagyon nehéz, nem csak a labdarúgás. Ezt a szerencsét kell márciusban, júniusban, a következő meccseken is megtartani – utalt Rossi a jövő évi Eb-selejtezőre, amelyet március 27-én kezdünk, Bulgária ellen.

A nemzeti csapat kiváló évet zárt, elsősorban a Nemzetek Ligája-szerepléssel szerzett rengeteg és váratlan örömet a drukkereknek. Az év csúcspontját Rossi nem ragozta túl.

Soha nem felejtem el, mi történt Wolverhamptonban!

A magyar válogatott 2022-es mérlege

5 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség, 13-9-es gólkülönbség

Gólszerzők: (4), Nagy Zsolt (2), Németh András, Kalmár Zsolt (1-1)

Azzal, hogy a magyar válogatott Németországot és Angliát megelőzve második helyen zárta az NL halálcsoportját, az első kalapba játszotta magát a következő, 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjére. Ez a korábbiaknál könnyebb csoport, viszont nagyobb elvárást is eredményezett: Szerbia, Montenegró, Bulgária és Litvánia ellen az első kettőbe kerülés, ezáltal a sikeres Eb-kvalifikáció most már papírforma lenne. A két novemberi találkozóval, a Luxemburg és a Görögország elleni összecsapásokkal már erre a sorozatra készült Rossi.

– Az eredményeink sokat javítottak a megítélésünkön, viszont éppen ezért még többet akarnak majd nyújtani ellenünk a riválisok. A novemberi meccseken sem volt könnyű dolgunk, és Bulgária ellen sem lesz az. Sok érdekes taktikai megoldással próbálkoztunk. Előreléptünk a luxemburgi meccshez képest, sokkal jobban tudtuk megtartani a labdát. Higgadtabbak és türelmesebbek voltunk. Ezen még természetesen van mit dolgoznunk, de biztos vagyok benne, hogy el is végezzük ezt a munkát.

Az egyik legégetőbb probléma Szalai Ádám visszavonulása után a csatárkérdés lehet. Az év végi két felkészülési meccs azért arra utal, hogy nem lesz megoldhatatlan feladat a korábbi csapatkapitány pótlása: Luxemburgban Németh András szerzett gólt, a görögök ellen az ezúttal centerré előlépő Sallai Roland. Rossi szerint még nem dőlt el, hogy ki a legjobb megoldás a középcsatár posztján.

– Nagyon sok múlik a támadóink aktuális formáján. Ha Németh András egészséges, a görögök ellen is játszott volna. technikailag kiváló képességű futballista, nagyon jó a bal lába, de fizikailag még fejlődnie kell. Ő inkább csereként beállva igazán jó, persze ez nem jelenti azt, hogy a jövőben nem lehet újra a kezdőcsapat tagja.

Az előretekintés mellett természetesen Rossi sem feledkezett el a búcsúzó Dzsudzsák Balázsról.

– Megérdemelte, hogy legyen egy ilyen búcsúmeccse. Ilyen hangulattal, ilyen környezetben, a drukkerekkel. Ma este minden összeállt – összegzett az olasz szakember.

Borítókép: Marco Rossi és a válogatott jó évet zárt (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.