Újabb tehetség tette le a névjegyét labdarúgó-válogatottunkban

Rosszul kezdett, majd a folytatásban is akadozóan futballozott a magyar labdarúgó-válogatott Luxemburg vendégeként, így csak 2-2-es döntetlent játszott. A találkozón két újonc, Németh András és Baráth Péter debütált, előbbi mindjárt góllal. Vasárnap a Puskás Arénában Görögország ellen zárják az évet a mieink.

2022. 11. 17. 21:55
NÉMETH András
Luxembourg, 2022. november 17. A második magyar gólt szerzõ Németh András (j) ünnepel csapattársaival a Luxemburg - Magyarország barátságos labdarúgómérkõzésen a Luxembourg Stadionban 2022. november 17-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a találkozó előtt már megírtuk, az arcsérülésből felépült Luxemburg ellen még nem volt kezdő , helyettesítette. Így áll fel a magyar válogatott: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Styles, Nagy Zs. – Szoboszlai, Gazdag – Ádám.

Luxemburg nem tisztelte a mieinket az idei eredmények okán, bátran letámadott, s ez a taktika sajnos eredményre vezetett. A 6. percben Styles pontatlanul gurított haza, Rodrigues lecsapott a labdára, Dibusz pánikszerűen becsúszott, de a labdát nem, csupán az ellenfél lábát találta el, sajnos jogos büntetőt kaptak a hazaiak, amit a sértett Rodrigues értékesített (1-0).

Nehezen vette át az irányítást a magyar válogatott. A 14. percben majdnem 0-2 lett. Ekkor Fiola passzolt rosszul a 16-oson belül, Sinani lőhetett közelről, szerencsére Orbán tudott blokkolni.

A csapatkapitányi tisztséget Szalai Ádámtól csupán 22 évesen megörökölt Szoboszlai Dominik nagy erőbedobással játszott, többször szép csellel hozta zavarba a hazaiakat, igazi vezér volt a pályán.

Az egyenlítő gól azonban nem az ő érdeme. Styles javított, bravúrosan szerzett labdát, amit Orbán élesen lőtt középre, 12 méterről fejelt élesen a jobb alsóba (1-1).

Szünet előtt a vezetést nem sikerült megszerezni. A második félidőben egyértelműen fölénybe került a magyar válogatott. Szöglet után Schon, a hazaiak kapusa előbb Szalai fejesét védte, majd Orbán fejelt csúnyán mellé.

Szűk óra elteltével frissített, Nagy Zsolt, Gazda és Ádám helyett Kerkez, Sallai és újoncként Németh András állt be. S a Genk 20 éves csatára rögtön az első válogatott meccsén gólt szerzett. A 67. percben Kerkez pontos beadását rúgta jobb belsővel szépen a hosszú sarok felé (1-2).

Korán nyugodtunk meg. Komikus góllal egyenlített Luxemburg a 78. percben. Rodrigues forgolódott a 16-osunkon belül, Kerkez felborította Orbánt, Curci lövése ugyan elment Dibusz mellett, Lang még menthetett volna, de rossz lábtartás miatt öngól lett belőle... (2-2). 

Rossi még egy újoncot avatott, helyett a debreceni Baráth Péter állt be, majd Curci a vezetést is visszavehetett volna a hazaiaknak, de Dibusz ekkor bravúrral hárított. A hajrára végül Szoboszlait váltva Rossi becserélte a válogatottba másfél év után visszatérő Kalmár Zsoltot is, de a győzelmet már nem sikerült kicsikarni.

Barátságos meccsen végképp nincs jelentősége az eredménynek, de ne szépítsük, csalódás ez a 2-2-es döntetlen.

Borítókép: Kis túlzással Németh András gólja jelentette az egyetlen örömünket a mérkőzésen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.