időjárás 12°C Emőke 2023. március 23.
logo

Szoboszlai lett Szalai Ádám utódja a válogatott csapatkapitányaként

Magyar Nemzet
2022.11.17. 11:29 2022.11.17. 11:53
Szoboszlai lett Szalai Ádám utódja a válogatott csapatkapitányaként

Szoboszlai Dominik lesz a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya ma este, a Luxemburg elleni, idegenbeli barátságos mérkőzésen. Marco Rossi a stáb tagjaival és a keret vezéregyéniségeivel egyeztetve döntött így. Az RB Leipzig huszonkét éves támadója minden idők legfiatalabb magyar csapatkapitánya.

Az MLSZ a Twitter-odalán közölte a hírt, miszerint a Luxemburg elleni ma esti mérkőzésen Szoboszlai Dominik lesz a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.

Marco Rossi már szerdán elmondta, hogy megvan a döntés, amit akkor még nem árult el, s elárulta, nem ő jelölte ki az új csapatkapitányt, a válogatott vezéregyéniségeivel közösen döntött így.

– Megszületett a döntés, ki lesz a csapatkapitány, de az állandó jelzővel vigyáznék, merthogy ki tudja, meddig tarthatom meg a posztomat… – Rossi szerdán egy poént is megengedett magának. – Nem én választottam, s nem is a stábom, a vezéregyéniségekkel egyeztetve jutottunk dűlőre, ám még nem árultuk el a válogatott tagjainak, hogy ki lesz Szalai Ádám utódja. Erről először a kerettagokat szeretném informálni, és csak azután a sajtót, mert úgy vélem, ez a helyes, tisztességes sorrend.

Tehát a játékosok csütörtök reggel ismerték meg a döntést.

Szoboszlai Dominik jelenleg vitathatatlanul a legértékesebb magyar labdarúgó, s a közelmúltban nem csak szavakkal, tettekkel is bizonyította, mennyire fontos neki a válogatott. Innen nézve tehát jó döntés született. Remélhetőleg az idősebb játékosok is elfogadják a döntést, mert másfelől azért furcsa, hogy valaki már huszonkét évesen kiérdemli ezt a megtiszteltetést.

Borítókép: Szoboszlai Dominik a Németország elleni meccsen már viselte a kapitányi karszalagot

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.