Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Szoboszlai Dominiket kritizálta, most távozott Lipcséből

Változás a Red Bullnál: Oliver Mintzlaff, aki 2014 óta a jelenleg Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató RB Leipzig ügyvezetője volt, mostantól az energiaital-gyártó cég sportbefektetéseit felügyeli.

Magyar Nemzet
2022. 11. 04. 10:59
RB Leipzig - Borussia Dortmund Szoboszlai Dominik
10 September 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, Matchday 6, RB Leipzig - Borussia Dortmund at the Red Bull Arena. Leipzig's Dominik Szoboszlai (l) celebrates with Emil Forsberg (r) and Timo Werner after scoring the 2:0 goal. Photo: Robert Michael/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by ROBERT MICHAEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/ROBERT MICHAEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkerülhetetlen volt, hogy a Red Bullnál változások következzenek be az alapító, Dietrich Mateschitz halála után. Most az is kiderült, hogy az átalakítás a három magyar futballistát, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Bundesliga-csapatra, az RB Leipzigra is hatással lesz.

Az egyesület ügyvezetőjének 2014-ben Mateschitz kifejezett kérésére nevezték ki Oliver Mintzlaffot, aki felügyelte, ahogy a lipcsei csapat a másodosztályból fellépett az élvonalba, majd ott is élcsapattá vált. Az elmúlt években az RB Leipzig a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is eljutott az elődöntőig.

Mintzlaffot a hírek szerint nyáron a Chelsea is megkereste, de ő nemet mondott az angol csapatnak.

Az új idény elején a sportvezető éles kritikával illette Szoboszlai Dominiket a magyar játékos piros lapja után.

Most viszont Mintzlaff távozik Lipcséből, az anyacég, a Red Bull három ügyvezetőjének egyike lesz, a sportbefektetések felügyelete lesz a feladata.

Mintzlaff lipcsei utódja Max Eberl lesz, aki korábban a Borussia Mönchengladbachban dolgozott hasonló pozícióban.

Az RB Leipzig a héten Szoboszlai góljának is köszönhetően bejutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe, szombaton 15.30 órakor a Hoffenheim otthonában játszik a Bundesligában.

Borítókép: az RB Leipzig mezében (Fotó: AFP/Robert Michael)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.