A továbbjutással Szoboszlai „új állást” szerzett magának

Az RB Leipzig szerda este a Sahtar Doneck legyőzésével bejutott a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába. Ez természetesen ünneplésre adott okot a német csapat labdarúgóinak, így Szoboszlai Dominiknek is, a magyar válogatott játékosának azonban a siker mellett más miatt is volt oka az örömre.

Magyar Nemzet
2022. 11. 03. 6:12
 Szoboszlai Dominik (balra) és Mihajlo Mudrik
Szoboszlai Dominik (balra) és Mihajlo Mudrik Fotó: JANEK SKARZYNSKI Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzig szerdán semmit nem bízott a véletlenre, és fölényes győzelemmel biztosította be a helyét a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata között. A Sahtar Doneck elleni 4-0-ból remek játékkal és egy góllal vette ki a részét, és a magyar válogatott támadó középpályása a továbbjutás mellett más miatt is volt oka az örömre, mivel a szerdai sikerrel új munkahelyet is szerzett magának. 

Az ominózus meccs előtt ugyanis a 22 éves játékos „álláshirdetésre jelentkezett” a Ziccer TrollFoci Sport Pubnál, amely a közösségi oldalain felszolgálói munkalehetőséget hirdetett. Szoboszlai is a jelentkezők között volt, mondván ha továbbjut a Lipcse, akkor ő is beállna a pult mögé egy napra. A siker összejött, ezzel pedig az állás is, a bár Facebook-posztja szerint már csak a beosztás egyeztetése maradt hátra. 

Szoboszlai személyében egyébként „tapasztalt” munkatársat szereztek, a remek formában lévő futballista az Olaszország ellen elvesztett Nemzetek Ligája-mérkőzés után már egyszer beállt sört csapolni.

 

A feszültség után kiváló produkció

A német gárda nem kezdte jól a csoportkört a BL-ben, az első két találkozóját egyaránt elbukta (4-1 a Sahtar Doneck ellen hazai pályán, illetve 2-0 a Real Madrid vendégeként). Willi Orbán szerint ennek fényében különösen sokat ér a lipcsei továbbjutás.

– Nagyon fontos mérkőzés volt ez nekünk, minden ezen múlott. Mindannyian kissé feszültek voltunk a meccs előtt, mert mindannyian tudtuk, hogy remek teljesítménnyel kell előrukkolnunk. De a felkészülésünk kiválóan sikerült, aztán jól kezdtük a meccset is, agresszívak voltunk, és nagy helyzeteket alakítottunk ki. Megérdemelten győztünk. 

Fiatal klubnak számítunk ebben a mezőnyben, így korántsem volt egyértelmű, hogy a csoportkör kezdetén elvesztett két meccs után összeszedjük magunkat és továbbjutunk a kieséses szakaszba, úgyhogy nagyon büszke vagyok a csapatra. A Sahtarnak is jár a tisztelet, hiszen fantasztikusan teljesítettek a csoportkörben, pedig jelenleg nincsenek könnyű helyzetben – méltatta az ellenfelet a védő.

 

„Fantasztikus lesz az Európa-ligában szerepelni”

Érthető módon Igor Jovisevic abban reménykedett, hogy a Sahtar szerzi meg a második helyet a csoportban, és a BL-ben folytatja a szereplését, ugyanakkor a tréner úgy látja, az El-ben való szereplés is dicsőséget jelent. Már csak azért is, mert egyes nevesebb csapatoknak még ez sem jött össze.

– Természetesen a sportemberek mindig többre vágynak, ez a mi esetünkben is így van. Reméltük, hogy játszunk még egy jó meccset, és továbbjutunk, de ez nem történt meg. A második góllal elszálltak az esélyeink. De ha visszatekintünk arra, amit elértünk az elmúlt hónapokban, igazán büszkék lehetünk magunkra. Néhány hónappal ezelőtt még abban sem voltunk biztosak, a klub létezni fog-e, végül mégis odáig jutottunk, hogy a csoportkör utolsó köréig harcban voltunk a továbbjutásért. Ez elképesztő – mondott ítéletet az ukránok vezetőedzője. 

– Az Európa-ligában folytatjuk, ami fantasztikus. Sok klub, mint az Atlético Madrid, amelynek nagyobb a költségvetése, mint a miénk, még idáig sem jutott el. A mezőnyben pedig olyan topcsapatok is lesznek, mint a Barcelona és az Ajax, szóval remek dolog, hogy folytathatjuk az utunkat a nemzetközi porondon.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló

F csoport:
Real Madrid (spanyol)–Celtic Glasgow (skót) 5-1 (2-0), gólszerző: Modric (6. – 11-esből), (21. – 11-esből), Asensio (51.), Vinicius (61.), Valverde (71.), ill. Jota (84.)
Sahtar Doneck (ukrán)–RB Leipzig (német) 0-4 (0-1), gólszerző: Nkunku (10.), An. Silva (50.), Szoboszlai (62.), Bondar (68. – öngól)
A csoport végeredménye: 1. Real Madrid 13 pont, 2. RB Leipzig 12, 3. Sahtar Donyeck 6, 4. Celtic Glasgow 2

 

Borítókép: Szoboszlai Dominik (balra) és Mihajlo Mudrik párharca (Fotó: AFP/Janek Skarzynski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.