Benzema visszatérhet a vb-döntőre? Reagált a francia kapitány!

Franciaország 2-0-ra legyőzte Marokkót a katari foci vb szerdai elődöntőjében, így vasárnap Argentína ellen lép pályára a fináléban. A címvédő válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps figyelmeztetett, hogy az ellenfél nem csak Lionel Messiből áll, és azt a kérdést is megkapta, hogy visszatérhet-e Karim Benzema a döntőre.

Magyar Nemzet
2022. 12. 15. 7:12
DESCHAMPS, Didier
al-Hor, 2022. december 10. Didier Deschamps francia szövetségi kapitány a katari labdarúgó-világbajnokság Anglia-Franciaország negyeddöntõ mérkõzésén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 10-én. A címvédõ francia labdarúgó-válogatott 2-1-re gyõzött. MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit Fotó: Rungrodzs Jongrit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, megsérült a francia válogatott edzőtáborában közvetlenül a vb előtt, emiatt nincs is ott a csapattal Katarban, ugyanakkor mivel szerepelt a nevezési listán, és Didier Deschamps senkit sem hívott be a helyére, tehát nem húzta őt ki a névsorból, a Real Madrid aranylabdás csatára elviekben bármikor csatlakozhatna a kerethet. Múlt szombaton érkezett hír arról, hogy Benzema edzésbe állt. Van esély arra, hogy visszatér a vb-re a döntőre?

– Kérem a következő kérdést – zárta le a témát röviden és határozottan a Marca cikke szerint Deschamps, amikor erről kérdezték a Marokkó ellen megnyert elődöntő után. A megerősítésnek és cáfolatnak sem minősülő válasz továbbra is nyitva hagyta a kérdést, hiszen Deschamps ebben a pillanatban ki is jelenthette volna, hogy Benzema már érthető okokból nem lesz a csapat tagja, hiszen a helyén nagyszerű teljesítményt nyújtott, a csapat egységes, a legfontosabb meccs előtt felesleges lenne megbolygatni egy jól működő rendszert. De valamiért nem tette ezt meg.

– Büszke vagyok – mondta Deschamp már az érzéseiről karrierje harmadik vb-döntője előtt (1998-ban játékosként, 2018-ban edzőként már nyert egyszer-egyszer). – Fontos lépést tettünk meg Marokkó ellen, de egy utolsó lépcsőfok, a legnehezebb még hátravan. Már egy hónapja alkotunk egy családot ezekkel a játékosokkal, sosem könnyű ilyen sok időt együtt tölteni, de eddig a közös utunk minden pillanatát élveztük.

Deschamps már a döntőbeli ellenfélre is előretekintett, Argentína sokak szemében egy személyben, de a francia kapitány nem osztja ezt a nézetet: – A döntő nem arról szól, hogy kell egy Messi-ellenes terv. Láthattuk a vb-n, hogy Argentína sokkal több potenciállal rendelkezik, nem csak Messiből áll.

A katari vb döntőjét vasárnap rendezik, Franciaország címvédőként, története során harmadszor lehet aranyérmes, míg Argentína a Diego Maradona-féle csapat 1986-os sikere után először, összességében ugyancsak harmadszor érhetne fel a csúcsra.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya (Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.