Benzema remélhetőleg nem vetemedik erre az arcátlanságra

Szombaton újra edzésbe áll Karim Benzema. A Real Madrid idei aranylabdása egy nappal a világbajnokság rajtja előtt sérült meg, ezért kikerült a francia válogatott keretéből. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség közlése szerint azonban akár érmet is kaphat, ha a franciák jól szerepelnek a vb-n.

Magyar Nemzet
2022. 12. 08. 17:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlo Ancelotti, a madridiak olasz vezetőedzője a Corriere dello Sport napilapnak nyilatkozott a sérült kulcsember egészségi állapotáról, valamint hét végi visszatéréséről.

A Real Madrid 34 éves futballistája október közepe óta bajlódott combsérüléssel, négy bajnoki találkozót és egy Bajnokok Ligája-csoportmeccset volt kénytelen kihagyni. Ebben az időszakban csupán egyszer lépett pályára, a Celtic elleni BL-összecsapáson 26 percet játszhatott csereként.

A csatár a torna előtt is kisebb sérüléssel bajlódott, ennek ellenére ott volt a keretben, amelyből csak egy nappal a vb nyitónapja előtt, újabb sérülése miatt került ki. Utána a tengerparton süttette a hasát, miként arról képeket is közölt a közösségi médiában.

Mivel a franciák végül nem neveztek másik játékost a vb-re, így adminisztratív szempontból Benzema továbbra is a keret tagja. A nemzetközi szövetség, a FIFA közlése nyomán az előző vb-n győztes franciák éremszerzése esetén Benzema hivatalosan jogosult lenne az éremre. Az ezzel kapcsolatos végső döntést ezek alapján a francia szövetségnek kell kimondania. Bár az aranylabdás maga is elébe mehetne a döntésnek, ha kijelentené, teljesítmény nélkül nem jár neki az érem.

A címvédő Franciaország szombaton Anglia ellen játszik a negyeddöntőben a katari vb-n. Ha továbbjut, akkor már csak egy lépés választja el az éremszerzéstől.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Ritka pillanat, Benzema a francia válogatott mezében (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.