Juventus: Már van, aki azonnal elhagyná a süllyedni látszó hajót

A Juventus brutális büntetést kapott, amely még nem jogerős, és a klub természetesen fellebbez is ellene. Ugyanakkor az olasz sajtó már arról is ír, hogy több játékos is távozhat, ha a Zebrák a következő kiírásban nem érnek el a Bajnokok Ligájába, és elsőként a szerb Dusan Vlahovicsot nevesítették meg.

Magyar Nemzet
2023. 01. 22. 9:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan az várható volt, nem zárult le az ügy a Juventus megbüntetésével. A Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy az olasz szövetség levont tizenöt pontot a patinás klubtól pénzügyi szabálytalanságok miatt, ezekről részletesen ide kattintva olvashat. Ahogyan az várható volt, a Juventus vezetői felháborodva utasították vissza a vádakat.

„A szurkolók millióival szemben is kirívó igazságtalanságnak tartjuk az ítéletet. Bízunk benne, hogy a következő bíróságon hamarosan orvosolják ezt a problémát” – olvasható a klub ügyvédeinek közleményében az ítélet után. A Juventus is közleményt adott ki az ítélet után, melyben először összefoglalja az elmúlt nap történéseit. Ezt követően bejelentette, hogy fellebbez az ítélet ellen.

 

„A Juventus várja a határozat indoklásának közzétételét, és már most bejelenti, hogy a Sport Igazságszolgáltatási Kódex feltételeinek megfelelően fellebbezést nyújt be az Olasz Olimpiai Bizottság (IOC) keretein belül működő sporttestülethez” – olvasható a klub honlapján.

A klub játékosai közül először Leonardo Bonucci és Mattia Perin szólalt meg. „Mi veletek vagyunk. Ma még fontosabb, hogy egy csapat legyünk” – írta Bonucci az Instagram-bejegyzése alá. 

 

Ugyanakkor az olasz sajtó azt is pedzegeti, hogy amennyiben a Zebrák nem tudják kvalifikálni magukat a Bajnokok Ligájába, úgy több neves játékos is elhagyhatja a csapatot a következő átigazolási időszakban. Lapértesülések szerint ezt tervezi az egy évvel ezelőtt leigazolt szerb támadó, Dusan Vlahovics is, a 22 éves csatár mindenképp a legrangosabb európai kupasorozatban szeretne szerepelni a következő évben is, emiatt ügynöke máris keresi az új lehetőségeket a labdarúgó számára. Korábban arról lehetett hallani, hogy a Real Madrid ajtaján is kopogtattak Vlahovicsék, az angol sajtó viszont arról ír, hogy a Manchester United lehet a következő állomás. A Vörös Ördögök a nyáron minden bizonnyal támadó után néznek majd, és a hírek szerint vagy Vlahovics lehet az egyik fő prioritás Erik ten Hag menedzser számára, de állítólag a Chelsea, az Arsenal, a PSG és a Bayern München is szívesen látná soraiban Vlahovicsot, aki 2022 januárjában (éppen a születésnapján) 81,6 millió euróért érkezett a Juventushoz, ahol eddig 36 tétmeccsen 16 gólt és négy gólpasszt jegyzett.

Borítókép: Dusan Vlahovicsra több nagy klub is vevő lenne (Fotó: AFP/Filippo Monteforte)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.